NAKON GOSTOVANJA BENJAMINE KARIĆ U CD-U

Iz 'Huawei Technologies' tvrde: Nismo potpisali ugovor ni sa bivšim, ni sa sadašnjim gradonačelnikom Sarajeva!

Biznis Klub28.05.23, 20:39h

Iz 'Huawei Technologies' tvrde: Nismo potpisali ugovor ni sa bivšim, ni sa sadašnjim gradonačelnikom Sarajeva!
Huawei Technologies nikada nije potpisao nikakav komercijalno-finansijski ugovor sa bilo kojim bivšim ili sadašnjim gradonačelnikom Sarajeva ili sarajevske vlade, te projekat takve vrste sa gradom Sarajevo ne postoji - tvrde iz ove kompanije

 

 

Povodom gostovanja gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić u "Centralnom dnevniku" na Face TV i njenih izjava da je bivši gradonačelnik Abdulah Skaka potpisao ugovor sa kompanijom Huawei na kineskom jeziku, a koje je prenio i DEPO Portal u tekstu "Gradonačelnica Karić otkrila šta je pronašla: Sa kojom firmom je Abdulah Skaka potpisao ugovor na kineskom jeziku?", iz ove kompanije uputili su reagiranje koje u cjelosti prenosimo u nastavku:     


S obzirom na reportažu i medijski članak pod nazivom: "Ekskluzivno, Skaka Beogradu i Kini dao dozvolu za špijuniranje Sarajeva za sto miliona maraka!", objavljenog 27. maja 2023. godine od strane Face TV, a koji spominje kompaniju Huawei Technologies, želimo ovim putem da sa vama podijelimo zvaničnu reakciju za koju se nadamo da ćete podijeliti kroz svoje medije.


Snažno poričemo pretpostavke reportaže i bilo kakve optužbe zasnovane na spomenutom "ugovoru". Huawei Technologies nikada nije potpisao nikakav komercijalno-finansijski ugovor sa bilo kojim bivšim ili sadašnjim gradonačelnikom Sarajeva ili sarajevske vlade, te projekat takve vrste sa gradom Sarajevo ne postoji.


Huawei Technologies je globalni IKT (info-komunikacijske tehnologije) provajder, te je privatna kompanija u 100% vlasništvu svojih zaposlenika. Također, kompanija je uspješno prošla kroz preko 50 internih i eksternih provjera da bi garantovala primjenu procedura zaštite podataka.


Huawei Technologies uvijek poštuje i prati lokalne i internacionalne zakone i regulative.
Trenutno naša kompanija broji preko 200,000 zaposlenika, od čega preko 12,000 u Europi, te poslujemo u više od 170 zemalja i regiona širom svijeta. Također, naša kompanija ima uspješnu saradnju sa preko 140 univerziteta u Europi, te je vlasnik više od 10,000 patenata pri Europskom patent uredu.


Naša kompanija je spremna da podijeli svoju tehnologiju, znanje i iskustvo sa zajedničkim ciljem omogućivanja najbolje IKT usluge za građane Bosne i Hercegovine.


Huawei Technologies se vodi principima posvećenosti našim klijentima, transparentnosti, te kolaboraciji i profesionalizmu. U skladu sa tim, želimo ovim putem da zamolimo vaš poštovani medij da u slučaju bilo kakvih pitanja također kontaktirate i nas - navbodi se u reagiranju Huawei Technologies.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 99

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još