TRAŽE SE RADNICI

Sedam odabranih: Evo u kojim bh. gradovima 'Pepco' otvara prve prodavnice, a raspisani i prvi oglasi za posao

Biznis Klub28.05.23, 12:52h

 Sedam odabranih: Evo u kojim bh. gradovima 'Pepco' otvara prve prodavnice, a raspisani i prvi oglasi za posao
Kako se kompanija brzo širi, govori podatak iz susjedne Srbije, gdje su za samo dvije godine od ulaska na tržište otvorili čak 100 prodavnica

 

 

Maloprodajni lanac Pepco uskoro otvara svoje prve prodavnice u Bosni i Hercegovini.
Pepco je najbrže rastući evropski trgovački lanac koji nudi odjeću za cijelu porodicu i proizvode za domaćinstvo.


Kompanija je ovih dana raspisala oglas za posao za prijem radnika, tačnije voditelja trgovina – poslovođa, i voditelja smjena.


Prema gradovima u kojima se traže ovi radnici, može se zaključiti i gdje će sve biti otvorene trgovine ovog lanca. Riječ je o sljedećim gradovima: Sarajevo, Mostar, Livno, Čitluk, Tuzla, Lukavac i Kakanj, izvještava BiznisInfo.ba.


Za pretpostaviti je da se radi o prvom talasu, te da će u budućnosti prodavnice biti otvorene i u drugim većim gradovima koji nisu na spisku.


Bosna i Hercegovina će biti 19. tržište za Pepco brend. Ovaj lanac ima više od 3.000 prodavnica od Estonije na sjeveru Evrope do Italije na jugu i od Španije na zapadu do Bugarske na istoku.


U cijeloj kompaniji, kako u prodavnicama tako i u sjedištu u Poznanju i distributivnim centrima, već imaju više preko 16 hiljada zaposlenih. Imaju ambiciozan pristup realizaciji planova daljeg širenja u Evropi.


Kako se kompanija brzo širi, govori podatak iz susjedne Srbije, gdje su za samo dvije godine od ulaska na tržište otvorili čak 100 prodavnica.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još