domaćice znaju

Zašto bi papirni ubrus trebalo staviti u frižider? Isprobajte!

Auto & Dom29.04.23, 19:55h

Zašto bi papirni ubrus trebalo staviti u frižider? Isprobajte!
Iskusnije domaćice znaju za još jednu namjenu

 

 


U svakoj kuhinji mogu se naći papirni ubrusi koji su veoma korisni kako za brisanje, tako i kad je prženje u pitanju, gdje efikasno mogu upiti višak ulja.


Međutim, iskusnije domaćice znaju za još jednu namjenu. Ako želite da produžite svježinu povrća, papirni ubrus će vam u tome pomoći. Sve što treba da uradite jeste da fioku koja je namjenjena za čuvanje voća i povrća obložite papirnim ubrusima. Potom u nju ubacite svježe namirnice. A ukoliko povrće držite u plastičnim kesama za odlaganje, dovoljno je da u nju ubacite papirni ubrus. Zbog čega?

 

Naime, namirnice poput voća i povrća s vremenom otpuštaju vodu, koja u zatvorenim ambalažama i fiokama nema gdje da ode. Zbog toga papirni ubrusi služe da pokupe višak vlage i uspore proces truljenja. Jedino što treba da imate na umu jeste da papirne ubruse treba redovno mijenjati.

 

(NN, DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!