na posebnoj sjednici

Skupština RS usvojila odluku o povlačenju sudije iz Ustavnog suda BiH, opozicija bila protiv

Front26.04.23, 20:03h

Skupština RS usvojila odluku o povlačenju sudije iz Ustavnog suda BiH, opozicija bila protiv
Glasanjem da se u Republici Srpskoj ne provode odluke Ustavnog suda BiH i da se iz njega povuče srpski sudija, vladajuća koalicija poručila je da ne prihvata selektivnu pravdu i neustavne odluke ovog suda, na čijem udaru je, kažu, srpski narod i imovina Srpske

 

 

Na posebnoj sjednici Narodne skupštine poslanici su se danas izjašnjavali o povlačenju sudije iz Republike Srpske iz Ustavnog suda BiH i ukidanju rokova za povlačenje saglasnosti o prenesenim nadležnostima u oblasti indirektnog oporezivanja, pravosuđa, odbrane i bezbjednosti.


Zaključci su usvojeni.

 

Glasanjem da se u Republici Srpskoj ne provode odluke Ustavnog suda BiH i da se iz njega povuče srpski sudija, vladajuća koalicija poručila je da ne prihvata selektivnu pravdu i neustavne odluke ovog suda, na čijem udaru je, kažu, srpski narod i imovina Srpske.

 

Ovim zaključkom Narodna skupština je zadužila poslanike iz Srpske u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH da u što kraćem roku u parlamentarnu proceduru upute Zakon o Ustavnom sudu BiH, kojim će sastav suda biti bez stranih sudija.

 

Opozicija je bila protiv. Ovaj zaključak stupa na snagu narednog dana od dana donošenja, prenosi RTRS.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još