Nema granica

Dodik brutalno izvrijeđao ambasadora SAD i LGBT populaciju: Imate ostrva, idite tamo

Front28.03.23, 13:35h

Dodik brutalno izvrijeđao ambasadora SAD i LGBT populaciju: Imate ostrva, idite tamo
Komentirao je i zakon o kleveti za koji je sigurno kazao da će biti donesen. A onda se obrušio i na LGBT zajednicu

 

 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izvrijeđao je danas ambasadora SAD u BiH Michaela Murphyja i LGBT populaciju.

 

Dodik je rekao da Murphy i osoblje američke Ambasade potvrđuju neprijateljsko raspoloženje prema Republici Srpskoj kada tvrde da imovina pripada BiH, dodajući da je to udar na teritorijalni i svaki drugi vid navodnog suvereniteta RS.

 

“Murphy je to potvrdio i u intervjuu za Nezavisne novine kada je rekao da imovinu treba rješavati u Parlamentarnoj skupštini BiH, a to zaista nije u skladu sa ustavnim uređenjem niti je na bilo koji način predviđeno”, rekao je Dodik u Banjoj Luci.

 

On je kazao da RS pripada imovina koja je na prostoru RS, poručujući da će to tako i ostati.

 

“Tako će i ostati, volio to ili ne volio jedan nadobudni ambasador koji pokušava da kaže ‘jedno je politička elita, a jedno je narod’, a i ja mogu da kažem da je u Americi jedno Biden, a jedno narod”, rekao je Dodik.

 

On je dodao da poštuje američki narod i američku državu, ali ne i, kako je rekao, mešetare koji 20 godina nastoje RS da oduzmu imovinu.

 

“U tome je čitav problem. Mi to vidimo i upozoravamo da pitanje imovine neće biti na dnevnom redu, jer imovina pripada nama”, rekao je Dodik, ističući da američka Ambasada kontroliše pravosuđe u BiH, uključujući i Ustavni sud koji donosi odluke suprotne Ustavu BiH i na štetu Republike Srpske.


Komentarišući sastanak Murphya sa načelnikom opštine Istočna Ilidža Marinkom Božovićem (SDS), Dodik je rekao da Božović ne poštuje odluku Vlade Republike Srpska o prekidu saradnje sa američkim i britanskim diplomatama u BiH zbog antidejtonskog djelovanja.

 

“Svi naši ljudi na vlasti u RS i na nivou BiH ne prihvataju jednu takvu politiku. Murphy je juče potrčao da se sastane sa načelnikom opštine Istočna Ilidža. Јa nemam ništa protiv takvih, nek sarađuje. Ima takvih izdajnika koji ne poštuju odluke Vlade Republike Srpske i to svakako govori o čemu se radi”, rekao je on.

 

Dodik je rekao da je očigledno da američka Ambasada upravlja i sarađuje sa SDS-om.

 

Na pitanje novinara kako očekuje nastavak programa finasiranih i od USAID-a, Dodik je pojasnio da Republika Srpska nije prekinula saradnju sa SAD, već isključivo sa američkom Ambasadom u BiH.


“Ako ne žele zbog toga da finansiraju to je uredu, nikakav problem nemam s tim, a mi ćemo ovaj program nastaviti i rješavati”, poručio je Dodik.

 

Komentirao je i zakon o kleveti za koji je sigurno kazao da će biti donesen. A onda se obrušio i na LGBT zajednicu.

 

“LGBT aktivistima će biti zabranjen pristup obrazovnim institucijama. Ja mislim da to zagađuje javni prostor i da to treba eliminisati, ja se sada odlučujem, da oni nama nameću svoje vrijednosti to nećemo dopustiti. Ja i dalje ostajem protiv tih ljudi, odnosno protiv onog što propagiraju, nemam ništa protiv tih ljudi, oni su slobodni da u svom privatnom životu upražnjavaju šta hoće, tužite me nikakav problem nije. Za mene je neprihvatljiv zakon o istospolnim brakovima, smijem biti protiv. Imate mjesta, ostrva, ovo je naš način života, idite tamo”, poručio je Dodik.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 55

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još