Šta se dešava?

Danijela Šahat i Samir Bejić napustili Klub vijećnika Naroda i pravde u Novom Sarajevu

Front27.03.23, 17:48h

Danijela Šahat i Samir Bejić napustili Klub vijećnika Naroda i pravde u Novom Sarajevu
Sve je krenulo kada je načelnik Hasan Tanović izgubio podršku vijećnika Naroda i pravde a, prema svemu što se dešava, ova stranka je sve slabija u ovoj općini

 

 

Posljednjih nekoliko sedmica primjetne su trzavice i neslaganje unutar "Trojke" na lokalnom nivou.
 

To je posebno izraženo u Novom Sarajevu.

Sve je krenulo kada je načelnik Hasan Tanović izgubio podršku vijećnika Naroda i pravde a, prema svemu što se dešava, ova stranka je sve slabija u ovoj općini.
 

Krajem februara, vijećnik Naroda i pravde u Općini Novo Sarajevo Emir Rustempašić formirao je novi Klub vijećnika sa svojim kolegom, samostalnim vijećnikom Arslanom Dučićem, kako se saznaje, još dva vijećnika NiP-a odlučila su napustiti Klub vijećnika Naroda i pravde. Riječ je o vijećnicima Danijeli Šahat i Samiru Bejiću.


- Mi smo formirali svoj novi klub. Nema to veze sa odnosom NiP-a i načelnika Hasana Tanovića. Jednostavno, naše nezadovoljstvo traje duže vrijeme. Odlučili smo da djelujemo samostalno. Nismo napustili stranku Narod i pravda, ali jesmo klub – rekla je za Faktor Danijela Šahat.
 

Podsjetimo, nakon izbora 2020. godine Narod i pravda je imala čak devet vijećnika. Od vijećnika koji su izabrani na listi ove stranke u Klubu Naroda i pravde su ostali samo još Nijaz Džaka, Riad Idrizović i Dženana Hadžimahmutović.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 56

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još