TOKSIČNA ATMOSFERA

Bh. poduzetnik objavio da se povlači iz javnog života: 'Trpio sam medijski linč, dosta mi je prijetnji!'

Biznis Klub27.03.23, 10:33h

Bh. poduzetnik objavio da se povlači iz javnog života: 'Trpio sam medijski linč, dosta mi je prijetnji!'
"Sagledavši kompletnu situaciju, ogromnu bol koju je pretrpila moja porodica, linč kojem su izloženi radnici moje kompanije, nepravdu koja mi je nanesena bez bilo kakvog uporišta i dokaza, ne preostaje mi ništa drugo i smatram ovo jedinim logičnim slijedom"

 

 

 

Direktor kompanije Eurosjaj d.o.o Jasmin Badžak objavio je da se povlači sa mjesta predsjednika Udruženja poslodavaca Konjic i uopće iz javnog života.


- Potaknut nedavnim događajima koji su stvorili toksičnu atmosferu u javnom prostoru i mene doveli u kontekst izuzetno negativne ličnosti, osjećam moralnu dužnost obratiti se na ovaj način svim svojim prijateljima, poslovnim partnerima i sugrađanima, naveo je direktor.


Objasnio je da je i ranije trpio medijski linč, kako lično, tako i kao direktor i vlasnik kompanije Eurosjaj d.o.o. Konjic koja uspješno posluje više od 20 godina i zapošljava više od 400 radnika.


- Nisam se oglašavao jer nisam želio dodatno davati na značaju neobjektivnom i neutemeljenom govoru koji se može nazvati, sada slobodno mogu reći, govorom mržnje. Radije sam birao biti društveno odgovoran, pomagati svoju lokalnu zajednicu, širiti pozitivne priče o svome Konjicu i pokazati da se i ovdje može opstati i biti uspješan. Sav svoj rad kroz poduzetničke vode usmjerio sam na razvoj svoje kompanije ali i svoje lokalne zajednice. Nikada nisam javno govorio o malim i velikim projektima koje sam podupirao jer bi onda sve to izgubilo svoj smisao, tako da to neću uraditi ni sada. Neka djela govore o ljudima, obrazložio je.


Istakao je da ga je kompletna situacija natjerala da preispita svoje dosadašnje ponašanje u privrednom životu grada Konjica ali i šire zajednice, te je tako došao do zaključka da njegovo mjesto više nije poželjno u raznim projektima koje je rado podupirao ili vodio.


- Shodno tome, danas objavljujem da se povlačim sa mjesta predsjednika Udruženja poslodavaca Konjic jer na tom mjestu sigurno ne može biti neko ko je ovako negativno predstavljen, naveo je u saopštenju i dodao da se povalači iz svih oblika pružanja pomoći, donacija i drugih vrsta projekata koje je podržavao u lokalnoj zajednici i šire, kako u ličnom svojstvu, tako i kroz Eurosjaj d.o.o. Konjic.


- Sagledavši kompletnu situaciju, ogromnu bol koju je pretrpila moja porodica, linč kojem su izloženi radnici moje kompanije, nepravdu koja mi je nanesena bez bilo kakvog uporišta i dokaza, ne preostaje mi ništa drugo i smatram ovo jedinim logičnim slijedom. Potpuno ću se povući iz svih vidova javnog života, a sva moja buduća aktivnost biće potpuno posvećena mojoj porodici i kompaniji, koji su mi bili i jedina iskrena podrska, dodao je u saoćenju koje je proslijedio Radiju Konjic.


Podsjetimo, Isa Džino, administrator Facebook stranice Konjic - Jučer, danas, sutra 15. marta je pretučen u Konjicu. Nekoliko sati prije nesretnog čina primio je prijetnje smrću, a na svojoj Facebook grupi naveo je da ih dobio upravo od Badžaka, navodi Indikator.ba.


Prijetnje je dobio, zbog, kako su naveli mediji, ranije sporne objave na Facebook grupi gdje se traži formiranje komisije da ispita zagađenje Neretve i Jablaničkog jezera u Konjicu.


Cijeli slučaj zabilježen je i u MUP-u HNŽ-a PS Konjic.


Inače, na Jablaničkom jezeru u posljednje su se vrijeme pojavile mrlje koje su zabrinule lokalno stanovništvo, a iz Sanitarne inspekcije općine Prozor-Rama za Fenu su kazali kako je najvjerovatnije riječ o prirodnoj pojavi.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još