VIDEO/ HADŽIKADIĆ NAKON DUGO VREMENA U JAVNOSTI

Nudili su mi ministarstvo, mjesto ambasadora, ali ja nisam htio... Moj cilj nije da sebi nađem fotelju!

Front25.03.23, 20:49h

Nudili su mi ministarstvo, mjesto ambasadora, ali ja nisam htio... Moj cilj nije da sebi nađem fotelju!
Govorio je o ponudama koje je dobijao u Kantonu Sarajevo, ali i vrhu države, a koje je odbio. A otkrio je i koju bi ministarsku poziciju rado prihvatio, međutim nije mu nuđena...

 

 


Prof. dr. Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres, bio je večerašnji gost u Centralnom dnevniku.

 


Govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji u državi, Hadžikadić je ponovio da "nacionalisti vode kolo u BiH"


- U BiH su sada vlast HDZ i SNSD! Dajemo priliku Hrvatskoj da odlučuje o Izbornom zakonu, ne smijemo da govorimo o Dodiku... Ono što se desilo u Višegradu je rezultat toga! Oni koji ne žele dobro BiH upravljaju njome! Međunarodna zajednica je imala priliku da ukloni Dodika, izgubio je izbore od Jelene Trivić! Trojka je mogla uspostaviti vlast bez HDZ-a, ali nije!


Govorio je i o ponudama koje je dobijao u Kantonu Sarajevo, ali i vrhu države, a koje je odbio. A otkrio je i koju bi ministarsku poziciju rado prihvatio, međutim nije mu nuđena...


- Niko mi nije nudio poziciju ministra vanjskih poslova, ali bih rado prihvatio tu funkciju da jesu. Nudili su mi Ministarstvo obrazovanja KS, mjesto ambasadora u UN-u, što ja nisam htio jer bi to bilo izvlačenje iz politike. Naša stranka mi je nudila da budem drugi na državnoj listi, odmah iza Sabine Ćudić, ali je Predsjedništvo PZP-a to odbilo. Drugih ponuda nisam imao -rekao je Hadžikadić te naglasio:


- Moj cilj nije da sebi nađem fotelju. Želim doprinijeti tamo gdje postoje zadaci na koje mogu lično utjecati.


Više detalja pogledajte u videu...

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 104

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još