KUTAK ZA PROBIRLJIVE GURMANE

Gdje u Sarajevu možete kupiti KIMCHI? Zovu ga 'sedmo nebo ukusa korejske kuhinje', i to ne bez razloga...

Auto & Dom25.03.23, 19:54h

Gdje u Sarajevu možete kupiti KIMCHI? Zovu ga 'sedmo nebo ukusa korejske kuhinje', i to ne bez razloga...
Ovaj zdrav dodatak jelima popularan je u Koreji i Japanu, ali za njega znaju i svi health-food zaljubljenici širom svijeta

 

 

 

Trebate dodatak za salate, hamburgere, sendviče ili prilog omiljenim jelima, onda je KIMCHI proizvod za vas.


Na vašu radost ne morate putovati u Koreju jer tradiconalni prilog od povrća možete pronaći na policama Crvena jabuka gastro marketa Marindvor u Sarajevu i uživati u putovanju na sedmo nebo ukusa korejske kuhinje.


Vaše je da birate da li želite blagi ili ljuti i uživate u proizvodima koji će svaki obrok pretvoriti u ukusan trenutak koji je zdrav za crijeva.


U ovom marketu možete pronaći zlatnu kurkumu, đumbir i cveklu, blagi i ljuti.


Šta je KIMCHI i od čega se sastoji?


Sastoji se od fermentiranog povrća poput kupusa, daikona, mrkve i paprike koje se kombinira sa đumbirom, čili papričicom, češnjakom ili ljutom paprikom. Kombinacije povrća mogu biti različite kao i kombinacije začina, no baza je najčešće kupus, daikon, čili i češnjak.


Ovaj zdrav dodatak jelima popularan je u Koreji i Japanu, ali za njega znaju i svi health-food zaljubljenici širom svijeta.


Ljutkasto fermentirano povrće bogato je probavnim enzimima, zdravim probioticima i dobrim bakterijama koje koloniziraju probavni sistem i pomažu kod detoksikacije i normalnog funkcioniranja prije svega crijeva, ali i jetre i bubrega.


Kako ga kombinirati te kakve benefite ima na ljudski organizam, saznajte ovdje.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!