OŠTRA REAKCIJA IZ NARODA I PRAVDE

Napad na osobe u osmoj deceniji života, i to na prvi dan Ramazana... Tražimo da se vinovnici hitno pronađu!

Front25.03.23, 10:07h

Napad na osobe u osmoj deceniji života, i to na prvi dan Ramazana... Tražimo da se vinovnici hitno pronađu!
Napad na osobe u osmoj deceniji života i to na prvi dan Ramazana svakako je uznemirio ne samo povratnike na području Višegrada, već i cjelokupnu bosanskohercegovačku javnost. Očekujemo da policijsko-pravosudne institucije pod hitno reagiraju, pronađu odgovorne za ovaj napad i procesuiraju ga - navodi se u reakciji Naroda i Pravde

 

 


Policijsko-pravosudni organi moraju hitno pronaći osobe odgovorne za napad na porodicu Memišević koji su brutalno pretučeni u Višegradu prije dvije noći, navodi se u reakciji Naroda i Pravde.

 


Prema informacijama iz medija porodicu Memišević, Fadila i Ajšu, u njihovom domu napala je nepoznata osoba te im nanijela teške tjelesne povrede.


„Napad na osobe u osmoj deceniji života i to na prvi dan Ramazana svakako je uznemirio ne samo povratnike na području Višegrada, već i cjelokupnu bosanskohercegovačku javnost. Očekujemo da policijsko-pravosudne institucije pod hitno reagiraju, pronađu odgovorne za ovaj napad i procesuiraju ga“, navodi se u reakciji Naroda i Pravde.


Utvrđivanje motiva napada te dodatna zaštita povratnika koji su često starije osobe koje žive same ključni je zadatak pred vlastima, poručuju iz Naroda i Pravde.


„Ukazujemo na važnost održavanja dobrih međukomšijskih odnosa i građenja sigurnog ambijenta u kojem napadi na ljude i imovinu neće biti mogući. Istovremeno, ovakvi napadi obavezuju, pored promptne reakcije, i sve aktere u javnom prostoru da vode računa da svojim izjavama ili postupcima ni na koji način ne podstaknu, ohrabre ili opravdavaju bilo kakvu vrstu nasilja“, stoji na kraju saopćenja Naroda i Pravde.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 127

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još