otvorili srce

Lijepa priča iz sarajevskog naselja: Ugostitelj tokom cijelog ramazana nudi besplatan iftar ljudima u potrebi

Biznis Klub25.03.23, 08:41h

Lijepa priča iz sarajevskog naselja: Ugostitelj tokom cijelog ramazana nudi besplatan iftar ljudima u potrebi
U ovom mubarek mjesecu se ističu oni koji misle na bližnje svoje, na komšije i sve one koji usred teške finansijske situacije nisu u mogućnosti da sebi obezbijede iftar

 

 


Ramazan je mjesec u kojem muslimani širom svijeta poste od zore do zalaska sunca, a iftar predstavlja obrok kojim se prekida post.


Postom se snaži da se grijehu odupre i sebi sreća na oba svijeta osigura. Osim jela i pića, muslimani širom svijeta se tokom mjeseca ramazana ustežu od svih tjelesnih užitaka.


U ovom mubarek mjesecu se ističu oni koji misle na bližnje svoje, na komšije i sve one koji usred teške finansijske situacije nisu u mogućnosti da sebi obezbijede iftar kojim bi prekinuli post, piše portal Etto koji donosi jednu lijepu priču iz sarajevskog naselja Hrasnica.


Vlasnik ugostiteljskog objekta "Lalo" odlučio je tokom cijelog ramazana ponuditi besplatan iftar i besplatnu kućnu dostavu iftara za osobe slabog imovinskog stanja.


Besplatan iftar nije samo važan za one koji su slabe finansijske situacije, već i za one koji se osjećaju usamljeno u vrijeme ovog mubarek mjeseca.


Caffe slastičarna i ćevabdžinica "Lalo" je otvorila srce, a ukoliko znate nekoga ko bi mogao koristiti ovu uslugu, ostavljena su i dva telefonska broja - 062/800-004 i 033/515-705.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!