VIDEO/ NA VRUĆOJ STOLICI U CD-U

Hadžifejzović: Jeste li previše 'popuš(t)ili' HDZ-u? Nikšić: Da su otišli sa SDA, možda bi dobili još neko ministarstvo!

Front24.03.23, 21:36h

Hadžifejzović: Jeste li previše 'popuš(t)ili' HDZ-u? Nikšić: Da su otišli sa SDA, možda bi dobili još neko ministarstvo!
Glavna tema razgovora bio je današnji sastanak u Mostaru i dogovor oko formiranja vlasti na nivou Federacije BiH, ali i druge vruće političke teme

 

 

 

 

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a, bio je večerašnji gost u "Centralnom dnevniku" na Face TV. Glavna tema razgovora bio je današnji sastanak u Mostaru i dogovor oko formiranja vlasti na nivou Federacije BiH, ali i druge vruće političke teme.


- Plan parlamentarne većine je da do utorka imamo imena za ministre u Vladi i da ih predamo predsjednici FBiH! Lendo ne bi bio na poziciji da ga nije izabrala parlamentarna većina! Ako Lendo ne potpiše, u datom roku ćemo donijeti zaključak na sjednici Predstavničkog doma da imamo blokadu i tražit ćemo od međunarodne zajednice da se poštuje parlamentarna većina. Ta sjednica će najvjerovatnije biti 5. aprila. Ako Lendo ne potpiše, jedino Schmidt može to da riješi! Ne znam koji će Schmidtov potez biti... Imamo uvjeravanje od međunarodnih predstavnika da neće dopustiti blokadu. Vjerujem da će Schmidt reagovati, govorio je da se trebamo dogovoriti, ali i da neće pustiti blokadu - rekao je Nikšić


- Jeste li previše ‘popuš(t)ili’ HDZ-u? - upitao je u jednom trenutku Senad Hadžifejzović, na šta je lider SDP-a odgovorio:


- Pa imaju i sada šest ministarstva! Zašto bi odustali od onoga što im je dala SDA?! Da su otišli sa SDA, možda bi dobili još neko ministarstvo. Ono što dogovorimo, mi držimo riječ! Pokušali smo da ispoštujemo jedni druge u raspodjeli funkcija...


Kompletan razgovor gledajte u videu...

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 130

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još