DANAS SKORO LJETO, ALI...

Vadite kapute iz ormara: Već od sutra vrijeme se mijenja, meteorolozi najavljuju drastičan zaokret

Hronika24.03.23, 21:09h

Vadite kapute iz ormara: Već od sutra vrijeme se mijenja, meteorolozi najavljuju drastičan zaokret
Od sredine naredne sedmice temperature će ponovo biti u blagom porastu, ali će se zadržati nestabilno i hirovito vrijeme

 

 


Nakon današnjeg skoro ljetnog dana, sa temperaturama iznad 20 stepeni, već od sutra se mijenjanu vremenske prilike. Ako je suditi po najavama meteorologa, kapute i čizme ponovo možete izvući iz ormara...


Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u subotu će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Padavine većinom u Bosni. U Hercegovini lokalni pljuskovi u poslijepodnevnim satima. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera.


Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 20°C.


U nedjelju, 26. marta, u Bosni i Hercegovini sunčanije prije podne. U drugom dijelu dana postepeno naoblačenje sa zapada koje će u cijeloj zemlji usloviti kišu tokom noći na ponedjeljak. Vjetar umjerene jačine južnog smjera.


Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C.


U ponedjeljak, 27. marta, u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno sa kišom i pljuskovima. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, sjevernog smjera.


Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C, na jugu do 15°C.


U utorak, 28. marta, u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, lokalno sa slabom kratkotrajnom kišom. U Hercegovini umjerena naoblaka. Vjetar umjeren i jak sjevernog smjera. Krajem dana vjetar će oslabiti.


Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2°C, na jugu do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C, na jugu do 13°C.


Od sredine naredne sedmice temperature će ponovo biti u blagom porastu, ali će se zadržati nestabilno i hirovito vrijeme.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!