Najzad kreće sanacija

Po nalogu FUZIP-a danas počinju radovi na demontaži urušenih zidova zapuštene zgrade na Marindvoru

Biznis Klub24.03.23, 13:27h

Po nalogu FUZIP-a danas počinju radovi na demontaži urušenih zidova zapuštene zgrade na Marindvoru
Molimo građane koji žive u neposrednoj blizini samog lokaliteta, kao i građane koji se svakodnevno kreću po istom, za razumijevanje i strpljenje za vrijeme trajanja radova

Povodom nedavnog obrušavanja stare, zapuštene i ruševne zgrade na Marindvoru te, nakon niza peripetija, naknadnog naloga Federalne uprave za inspekcijske poslove da sanira štetu, danas je društvo PLACE d.o.o. Sarajevo uputilo zvanično saopštenje javnosti koje u nastavku teksta donosimo u cjelosti:


- U ime društva THE PLACE d.o.o. Sarajevo, sa sjedištem u ul. Hiseta br. 6, 71000 Sarajevo koje je vlasnik parcele na kojoj se nalaze ostaci Električne centrale na Hisetima, informiramo javnost da smo postupili po rješenju broj UP1-10-19-2-09228/2022-1002-10 u roku koji nam je propisan od strane Federalne uprave za inspekcijske poslove.


Iako smo imali izazovan rok od pet (5) dana od dana dostavljanja rješenja (ponedeljak, 20.03.2023. godine), danas započinjemo sa radovima na demontaži urušenih zidnih struktura Električne centrale na Hisetima. Izvođač radova je kompanija Neimari d.o.o. Sarajevo i radovi na demontaži će se izvršiti u skladu sa smjernicama i pod nadzorom Zavoda za zaštitu spomenika FBiH.


Molimo građane koji žive u neposrednoj blizini samog lokaliteta, kao i građane koji se svakodnevno kreću po istom, za razumijevanje i strpljenje za vrijeme trajanja radova. Iskreno se nadamo da ćemo u što skorijem roku otkloniti opasnost koja je trenutno prisutna na lokalitetu a koja je uzrokovana obrušavanjem ostataka Električne centrale.


Također, zbog mogućnosti pojačane pojave prašine prilikom izvođenja radova, apelujemo na sve učesnike u saobraćaju na dodatni oprez te da se, koliko god je to moguće, koriste alternativne saobraćajnice za vrijeme trajanja radova.


U procesu demontaže ostataka Električne centrale aktivno učestvuje i Služba za civilnu zaštitu općine Centar i na tome im se ovim putem zahvaljujemo.


Posebnu zahvalnost upućujemo ka Ministarstvu unutrašnjih poslova KS, PU Centar i Jedinici za saobraćaj na predanom i posvećenom angažmanu u proteklom i periodu koji nam slijedi.


S poštovanjem,


__________________
                                                                                                                             THE PLACE d.o.o.
                                                                                                                             Direktor društva


(DEPO PORTAL/jk)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!