DONIJETO RJEŠENJE

Saznaje se: Općinski sud odbio tužbu Sebije Izetbegović protiv Senata UNSA, tražila odštetu od 31.000 KM

Hronika24.03.23, 11:35h

Saznaje se: Općinski sud odbio tužbu Sebije Izetbegović protiv Senata UNSA, tražila odštetu od 31.000 KM
Ovo je i dokaz da u pravosudnom sistemu postoje pojedinici oslobođeni političkog i/ili svakog drugog uticaja što je primjetno odlazkom u penziju Osmana Mehmedagića te njegovim sankcioniranjem od stane SAD - prokomentarisao je prof. Muhamed Ajanović

 

 


Općinski sud u Sarajevu donio je Rješenje od 17.03.2023.godine o odbijanju privremene mjere po tužbi Sebije Izetbegović te je Kantonalni sud Sarajevo donio Rješenje od 23.03.2023.godine o odbijanju tužbe protiv Rješenja Senata UNSA odbacivši i Zahtjev za odlaganje izvršenja, saznaje Avaz.

 


Podsjećamo, Sebija Izetbegović je 14. marta podnijela tužbu protiv Senata i prijedlog za određivanje privremene mjere osiguranja nakon što je Senat Univerziteta u Sarajevu poništio magistarsko zvanje.


Izetbegović je u tužbi tražila poništenja odluke i rješenja kojim se određuje poništenje upisa tužiteljice u Matičnu knjigu magistranata, nakon što je Senat UNSA-e donio odluku o poništenju njenog zvanja magistra medicinskih nauka.


Izetbegović je tražila odštetu od 31.000 KM.


Prof. dr. sc. Muhamed Ajanović prokomenarisao je:


- Tačno je da je Oćinski sud u Sarajevu donio Rješenje od 17.03.2023.godine o odbijanju privremene mjere po tužbi dr. Sebije Izetbegović te da je Kantonalni sud Sarajevo donio Rješenje od 23.03.2023.godine o odbijanju tužbe protiv Rješenja Senata UNSA odbacivši i Zahtjev za odlaganje izvršenja osporenog rješenja.
Kako sam ranije izjavio, Komisija je radila u skladu s važećim zakonskim i podzakonskim propisima uvažavajući relevantne i dostupne činjenice a zanemarujući o kojoj se osobi radi pa ne čudi ovakav stav Suda. Ovo je i dokaz da u pravosudnom sistemu postoje pojedinici oslobođeni političkog i/ili svakog drugog uticaja što je primjetno odlazkom u penziju Osmana Mehmedagića te njegovim sankcioniranjem od stane SAD - rekao je Ajanović za portal Avaza.

 

Rješenje Općinsko suda u Sarajevu možete pogledati ovdje.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 55

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još