VIDEO/ PODIJELIO SVOJE ISKUSTVO

Katolik iz Dalmacije odlučio da posti cijeli ramazan: Evo kako mu je prošao prvi dan posta i šta je bilo najgore...

Lifestyle24.03.23, 08:32h

Katolik iz Dalmacije odlučio da posti cijeli ramazan: Evo kako mu je prošao prvi dan posta i šta je bilo najgore...
Prethodno je sa svojim pratiteljima podijelio ideju da posti cijeli ramazan. Kaže da je to najteži post i da ima jaku želju da "testira svoje granice mentalne i fizičke snage"

 

 


Korisnik TikToka pod imenom Dado Dalmatinac za sebe kaže da je katolik iz Dalmacije koji poštuje sve vjere, nacije i rase. Tako je odlučio postiti cijeli mjesec ramazan, a prvi dan posta bio je juče.


Prethodno je sa svojim pratiteljima podijelio ideju da posti cijeli ramazan. Kaže da je to najteži post i da ima jaku želju da "testira svoje granice mentalne i fizičke snage".


- Ne mogu obećati, ali potrudit ću se da ispoštujem cijeli mjesec ramazan. Katolik sam, ali ljude ne dijelim po naciji, vjeri i rasi - kazao je on te pozvao pratitelje muslimane da mu daju savjet šta da jede za iftar i sehur.


Ova njegova odluka izazvala je veliki interes pa je mnoge zanimalo kako je protekao njegov prvi dan posta. Stoga se Dalmatinac javno oglasio nakon prvog iftara i iznio utiske.


- Zadnji put sam jeo sinoć u 11 ipo navečer i napio se vode, nisam ustajao u tri ujutro. Najgora stvar ujutro je bila momentalna žeđ koju sam osjetio kad sam se probudio, međutim, prošla je brzo i poslije samo suha usta i nije bio problem. Oko jedan sat je počeo krčit stomak, ali sve je bilo u dobrom redu - ispričao je svoje iskustvo, a prvi iftar bili su mu sarma, riža, piletina, krompiri i malo slatka...

 

Video pogledajte ovdje.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 48

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još