DOK BIJELJINA GLASA O OPOZIVU GRADONAČELNIKA

Predsjednica GIK-a Dijana Savić Božić šalje poljupce i drži lekcije: 'Da sam mršavija koju kilu, pokazala bih...'

Front19.03.23, 19:55h

Predsjednica GIK-a Dijana Savić Božić šalje poljupce i drži lekcije: 'Da sam mršavija koju kilu, pokazala bih...'
Stranka kojoj pripada aktuelni gradonačelnik Ljubiša Petrović, predsjednicu Komisije za sprovođenje opoziva proglasila je zvijezdom dana u Bijeljini

 

 

 

Oko 111 hiljada građana imalo je priliku danas da se izjasni o opozivu gradonačelnika Ljubiše Petrovića koji dolazi iz SDS-a. Dan je protekao uglavnom mirno uz tenzije na relaciji SDS – predsjednica Komisije za opoziv Dijane Savić Božić, javlja N1.


U svom posljednjem obraćanju medijima predsjednika Komisije za opoziv istakla je da je do 17:00 zabilježeno da je 43.265 birača iskoristilo mogućnost glasanja na referendumu odnosno 39,8%.


Stranka kojoj pripada aktuelni gradonačelnik Ljubiša Petrović, predsjednicu Komisije za sprovođenje opoziva proglasila je zvijezdom dana u Bijeljini. Njena obraćanja medijima obilježena su slanjem poljubaca pojedinim medijskim radnicima, tvrdnjom “da radnici komisije nemaju pečat” i da bi “da je mršavija koju kilu pokazala – gola sirotinja”.


Jutros je oštro članovima biračkog odbora objašnjavala zakonske odredbe koje određjuju položaj kabine za glasanje, a kada su joj pokušali replicirati jasno bi odgovorila: “Nema rasprave”.


Na ocjenu iz SDS odgovorila je da joj je drago.


- Ja vjerujem i mnogo mi je drago što sam za SDS zvijezda. Vjerujem da bi svakom godilo da bude zvijezda, ako me cijene - istakla je ona.


SDS joj je zamjerio jer je, kako tvrde “više puta u svojim izjavama kazala da će današnji referendum biti završen opozivom gradonačelnika”, a ona im je poručila da radi transparentno.


- Komisija za sprovođenje opoziva sa mnom na čelu je potpuno transparentna. Od dana konstituisanja Komisije za opoziv ona radi u punom sastavu sa posmatračem koji je savjetnik Petrovića po ovlašćenju i ujedno član SDS. Znači svako postupanje Komisije je urađeno pred posmatračem iz SDS i savjetnikom gradonačelnika Petrovića to je Dragana Duvnjak - rekla je zaključujući da to govori o transparentnosti.


- Možemo pričati i ovako i onako, mada meni nije jasno zbog čega sam ja politički protivnik - upitala je, tvrdeći da je uvijek govorila kako će Komisija okončati postupak opoziva.


- Postupak opoziva će sigburno biti okončan, to je ono što javno govorim jer smo imali otvorene prijetnje da će biti spriječen postupak opoziva - poručila je.


Na pitanje da li strahuje od mogućnosti da pojedini politički subjekti odbiju da priznaju rezultate opoziva istakla je da je uvjerena da će neko biti nezadovoljan.


- Ko god da izgubi vjerovatno će imati kritike - zaključila je.

 

 

(N1/DEPO PORTAL/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!