u nekoliko kategorija

Društvo novinara BiH raspisuje Konkurs za nagrade i priznanja za 2022. godinu

Mediji18.03.23, 20:02h

Društvo novinara BiH raspisuje Konkurs za nagrade i priznanja za 2022. godinu
Pravo na učešće i kandidiranje za nagrade i priznanja imaju svi novinari koji svoju djelatnost obavljaju na teritoriju BiH, odnosno koji tu djelatnost obavljaju za bh. medije. Kandidate za nagrade mogu predlagati, pojedinci i medijske kuće

 

 

Upravni odbor Društva novinara Bosne i Hercegovine raspisuje Konkurs za nagrade i priznanja za 2022. godinu.

 

Nagrade će biti dodijeljene u slijedećim kategorijama: Godišnja nagrada u kategoriji printanih medija, Godišnja nagrada u kategoriji televizijskog novinarstva, Godišnja nagrada u kategoriji radijskog novinarstva, Godišnje priznanje u kategoriji „Nagrada za životno djelo“ i Nagrada „Novinar godine“.

 

Pravo na učešće i kandidiranje za nagrade i priznanja imaju svi novinari koji svoju djelatnost obavljaju na teritoriju BiH, odnosno koji tu djelatnost obavljaju za bh. medije. Kandidate za nagrade mogu predlagati, pojedinci i medijske kuće.

 

Prijedlozi se mogu slati e-mail, [email protected] sa naznakom za konkurs/natječaj za nagrade i priznanja za 2022. godinu.

 

Dobitnike nagrada proglašava posebna Komisija od 14 članova - novinara, a svečanost će biti održana u okviru obilježavanja Svjetskog dana slobode medija 3. maja/svibnja 2023. godine.

 

Konkurs ostaje otvoren do 17. 04. 2023. godine, najavljeno je iz Upravnog odbora DN BiH.

 

(Fena/rm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!