glumačka zvijezda održala emotivni govor

Sharon Stone prolazi kroz težak period, jako joj je narušeno zdravlje: Umro mi je brat i imam tumor

Showbizz18.03.23, 11:54h

Sharon Stone prolazi kroz težak period, jako joj je narušeno zdravlje: Umro mi je brat i imam tumor
Inače, tumor sa kojim se glumica bori nalazi se oko materice i neophodna joj je operacija

 

 


Američkoj glumici, Sharon Stone, uručena je nagrada za hrabrost na ceremoniji Ženskog fonda za istraživanje raka, a ona je povodom toga održala vrlo emotivan govor.


-Obično kratko govorim i nije me briga za to što drugi kažu. Ove mamografije nisu zabavne. Otišla sam u bolnicu i rekla im: ‘Ako me otvorite i vidite da imam rak, molim vas, odstranite mi obje dojke’. Ja nisam osoba koju definiraju moje grudi. To možda zvuči smiješno jer ste svi vidjeli moje grudi. Vidjeli ste moje grudi nakon operacije, niste ni znali to, rekla je Stone koja je bila na operaciji rekonstrukcije grudi 2001. godine, nakon što su joj odstranili benigne tumore.

 

-Brat mi je upravo umro, ali to me nije spriječilo da dođem ovdje. Ovo nije lako vrijeme ni za koga od nas, ali evo što ću vam reći. Ne želim da mi neki političar govori što mogu reći i što mogu učiniti, kako mogu i kako ne mogu živjeti, te koja je vrijednost moga života. Ustanite i recite koliko vrijedite. Izazivam vas. To je ono što je hrabrost, zaključila je.


Prije pet mjeseci, glumica je na Twitteru otkrila da ima tumor koji će biti neophodno ukloniti.


-Upravo sam imala još jednu pogrešnu dijagnozu i netačnu proceduru. Ovaj put dupla epiduralna. Po pogoršanju boli, otišla sam po drugo mišljenje: Imam veliki fibroidni tumor koji mora izaći van, napisala je glumica.


Inače, tumor sa kojim se glumica bori nalazi se oko materice i neophodna joj je operacija.

 

-Posebno damama: Nemojte se praviti da vam nije bitno, potražite drugo mišljenje. To vam može spasiti život, zaključila je glumica.

 

Stone, koja važi za veliku glumačku ikonu, posebno zbog svojih atraktivnih uloga, život je iznenadio kada je 2001. imala moždani udar, koji je natjerao da opet uči da hoda i priča.

 

(Azra, DEPO PORTAL/rm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!