veliko srce bosanaca i hercegovaca

Nema ko nije sudjelovao u 'Teletonu': Prikupljeno više od 300.000 KM za građane Turske i Sirije

Mediji17.03.23, 08:43h

Nema ko nije sudjelovao u 'Teletonu': Prikupljeno više od 300.000 KM za građane Turske i Sirije
BHRT je uživo emitovao trosatni, posebni program posvećen prikupljanju pomoći za žrtve razornih zemljotresa koji su početkom februara pogodili Tursku i Siriju

 

 

 

U Teletonu i kampanji BHRT-a i Pomozi.ba prikupljeno je preko 300.000 KM (preko 80.000 poziva) za narod Turske i Sirije koji su nastradali u zemljotresu.

 

BHRT je uživo emitovao trosatni, posebni program posvećen prikupljanju pomoći za žrtve razornih zemljotresa koji su početkom februara pogodili Tursku i Siriju.


Emisija pod nazivom 'Teleton' trajala je od 20 pa do iza 23 sata, a gledatelji, slušatelji i pratitelji portala i društvenih mreža BHRT-a telefonski su donirali novac za stradale, pozivom na broj 17006. 

 

U emisiji je učestvovalo gotovo 150 ličnosti iz političkog kulturnog i javnog života Bosne i Hercegovine, a među njima su i članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Denis Bećirović, ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković, fudbaleri, muzičari, vjerski zvaničnici...

 

U programu BHRT-a bile se i glumice Mona Muratović, Jasna Diklić i Gordana Bogdan, glumci Admir Glamočak i Alen Muratović, bivši reprezentativac BiH Elvir Bolić, popularni bh. pjevač Halid Bešlić, pjevačica Amira Medunjanin, selektor Faruk Hadžibegić, putem video poziva u studio BHRT-a javili su se i Edin i Amra Džeko i mnogi drugi.

 

Osim poziva građana bilo je i pojedinačnih donacija kompanija i javnih ličnosti. 

 

(NAP, DEPO PORTAL/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još