FOTO/ Na Trgu Susan Sontag

Mirovno-aktivistički marš Fondacije CURE povodom Međunarodnog dana žena

Front08.03.23, 14:27h

Iz Fondacije Cure Medina Mujić novinarima je kazala da predstavljaju sve žene iz BiH koje na bilo koji način, individualno ili kolektivno, pružaju otpor patrijarhatu i naučenim negativnim tradicionalnim normama ponašanja koje ženu postavljaju u neravnopravan položaj u javnoj sferi djelovanja

 

 

Fondacija CURE danas je povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena - 8. marta organizovala mirovno-aktivistički marš pod sloganom “Odlučne cure će spasiti svijet”.

 

Okupljanje je počeo na Pozorišnom trgu Susan Sontag u Sarajevu odakle su šetali do Trga Bosne i Hercegovine.

 

Iz Fondacije Cure Medina Mujić novinarima je kazala da predstavljaju sve žene iz BiH koje na bilo koji način, individualno ili kolektivno, pružaju otpor patrijarhatu i naučenim negativnim tradicionalnim normama ponašanja koje ženu postavljaju u neravnopravan položaj u javnoj sferi djelovanja.

 

- Tradicionalno na ulici obilježavamo ovaj praznik - poručila je Mujić.

 

Kroz ovogodišnji slogan, naveli su iz Fondacije, poručuju da su odlučne preuzeti moć i spasiti svijet od politika koje urušavaju svjetsku sigurnost, slobode i prava koja su ustanovljena na osnovu demokratskih zakona, rezolucija, konvencija i protokola.

 

Osim toga, kažu, odlučne su u zaustavljanju nasilja, a naglašavaju da znaju da su na pravoj strani historije.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!