BURA SE NE STIŠAVA

Premijer Novalić stao u odbranu reisa Kavazovića: 'Mi u BiH uvijek moramo biti na oprezu i spremni...'

Front06.03.23, 16:54h

Premijer Novalić stao u odbranu reisa Kavazovića: 'Mi u BiH uvijek moramo biti na oprezu i spremni...'
Neutemeljeni napadi na ličnost našeg reisu-l-uleme napadi su na dostojanstvo svih nas Bošnjaka koji su itekako svjesni sudbonosnog trenutka - ističe Novalić

 

 


Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić stao je u odbranu Huseina Kavazovića, reisu-l-uleme Bosne i Hercegovine.


Podsjećamo, burne reakcije dijela bh. (političke) javnosti izazvao je intervju reisa Kavazovića za MTV Igman u kome je, između ostaloga, poručio kako Bošnjaci moraju biti spremni braniti domovinu BiH, ako padnu institucije...


Svoj stav premijer Novalić objavio je i na Facebooku:


- Neutemeljeni napadi na ličnost našeg reisu-l-uleme napadi su na dostojanstvo svih nas Bošnjaka koji su itekako svjesni sudbonosnog trenutka.


Reisu-l-ulema govori glasom svih nas kojima je jasno u kakvo stanje smo dovedeni i šta nam sve prijeti kada se dva naroda namiruju na račun trećeg.


Historijsko iskustvo govori da u BiH uvijek moramo biti na oprezu, i spremni oduprijeti se napadima na našu državu. To je obaveza svakog od nas - poručio je Novalić.

 

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 25

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još