NAKON 36 SATI

Spašeni brat i sestra u Siriji, curica spasiocima šaptala: 'Izvuci me, bit ću tvoja sluškinja'

Hronika08.02.23, 13:06h

Spašeni brat i sestra u Siriji, curica spasiocima šaptala: 'Izvuci me, bit ću tvoja sluškinja'
Djevojčica se zove Mariam i nježno miluje kosu svog mlađeg brata dok leže prignječeni u nečemu što izgleda kao ostaci kreveta. Ime brata je Ilaf, prema njihovom ocu

 

 


Dvoje djece spašeno je nakon 36 sati iz ruševina na Sjeveru Sirije. CNN piše kako se pojavila snimka koja prikazuje spasioce kako čuče u ruševinama kuće u Besnaya-Bseinehu, malom selu blizu Harama u Siriji, dok pokušavaju smisliti siguran kako izvući djecu. Govore im da budu jaki i da ne plaču.


Djevojčica se zove Mariam i nježno miluje kosu svog mlađeg brata dok leže prignječeni u nečemu što izgleda kao ostaci kreveta. Ime brata je Ilaf, prema njihovom ocu, prenio je Index.hr.


"Izvuci me odavde, učinit ću sve za tebe", šapće starije dijete spasiocu. "Bit ću tvoja sluškinja", govori.


Spasilac odgovara: "Ne, ne."


Broj mrtvih nakon razornih potresa duž tursko-sirijske granice premašio je 11 tisuća. Očekuje se da će taj broj rasti kako se spasilački napori multinacionalnih spasilačkih timova ubrzavaju usred ledenih i olujnih vremenskih uvjeta. Više desetaka tisuća ljudi je ozlijeđeno.


U Siriji, gdje su zdravstveni sustav i infrastruktura opustošeni tijekom 12 godina rata, novosti o broju mrtvih pristizale su sporije. Dok su timovi za potragu i spašavanje iz cijelog svijeta stigli u regiju, turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan proglasio je izvanredno stanje na tri mjeseca u 10 najteže pogođenih pokrajina.

 

(DEPO PORTAL/ad/Foto:Screenshot CNN)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook