riječi hvale i tuge

Svi tuguju: Sportisti i poznate ličnosti opraštaju se od Ćire Blaževića

Hronika08.02.23, 10:47h

Svi tuguju: Sportisti i poznate ličnosti opraštaju se od Ćire Blaževića
Predsjednik NS BiH Vico Zeljković naglasio je da je Miroslav Blažević svojim predanim radom ostavio dubok trag u bh. nogometu

 

 

 

Brojni sportisti i poznate ličnosti iz BiH i regiona opraštaju se putem društvenih mreža od Miroslava Ćire Blaževića, koji je noćas preminuo dan uoči svog 88. rođendana, nakon teške bolesti. 

 

Od Ćire se oprostio i kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko, koji je na svom Facebook profilu napisao "Treneru moj, počivajte u miru. Voljet ću vas zauvijek".

 

Nogometni trener i nekadašnji kapiten reprezentacije BiH Vlatko Glavaš od "trenera svih trenera" oprostio se riječima "Hvala ti za sve moj dobri Ćiro...počivaj u miru jer znam da ćes nas pratiti sa boljeg mjesta".

 

Vijest o smrti Miroslava Ćire Blaževića primljena je sa tugom i u Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine.

 

Predsjednik NS BiH Vico Zeljković naglasio je da je Miroslav Blažević svojim predanim radom ostavio dubok trag u bh. nogometu.

 

- Čovjek koji je svojom nevjerovatnom energijom dizao navijače na noge, igračima vraćao vjeru i samopouzdanje u njihove kvalitete. Jednostavno, bio je poseban. Gubitak je veliki, kako za njegovu porodicu, tako i za sve nas. Djela i rezultati koje je pravio tokom svoje duge trenerske karijere će ostati vječno utkani u istoriju fudbala - poručio je Zeljković. 

 

Podsjetio je da je Blažević sredinom 2008. godine preuzeo reprezentaciju BiH, kada situacija u bh. nogometu nije bila dobra.

 

- Strpljivo krenuo da radi sa mladim igračima. Pripremio je temelj ekipe koja je u svom najzrelijem periodu ostvarila prvi plasman na jedno veliko takmičenje, Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. To je nešto što se ne zaboravlja. Rukopis velikog majstora je ostao na terenu. Iskreno saosjećam u boli sa porodicom Blažević povodom smrti njihovog, ali i našeg Ćire - naveo je. 

 

Od Blaževića su se oprostili i brojni klubovi, a između ostalih i sarajevski velikani Željezničar i Sarajevo. tuzlanska Sloboda i drugi. 

 

(Fena/rm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook