IZMJENE U UPRAVI DRUŠTVA

Novi direktor na čelu UNIQA osiguranja u Bosni i Hercegovini: Eldar Dudo zamijenio Senadu Olević

Biznis Klub07.02.23, 15:19h

Novi direktor na čelu UNIQA osiguranja u Bosni i Hercegovini: Eldar Dudo zamijenio Senadu Olević
Nakon postavljanja temelja za jaku saradnju SEE zemalja tokom prethodne godine, učinjene su i određene izmjene u Upravi Društva kao i u Nadzornom odboru u Bosni i Hercegovini

 

 


UNIQA Bosna i Hercegovina, kao dio UNIQA Grupe prisutne u 18 zemalja i peta na tržištu osiguranja u Centralnoj i Istočnoj Evropi, nastavlja sa implementacijom programa rasta "UNIQA 3.0 - Sjeme budućnosti", a čiji je veliki fokus u prethodnoj godini bio na jačanju veze i saradnje UNIQA zemalja SEE regije, pružanju bolje usluge, većom orijentacijom na klijente i digitalizacijom kompanije i njene ponude.


Regija Jugoistočne Evrope, koju čini grupa UNIQA kompanija iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Crne Gore i Srbije, treća je najveća grupa kompanija u sklopu UNIQA Internacionalnog poslovanja sa premijom od 269.2 miliona €, oko 1.700 zaposlenih i preko 2 miliona klijenata. Zajedničkim nastupom, ove zemlje će doprinijeti značajnom razvoju UNIQA-e u ovoj regiji, istovremeno povećavajući svoj fokus na poslovni model vođen podacima i klijentima, koristeći regionalnu saradnju i inovacije.


Nakon postavljanja temelja za jaku saradnju SEE zemalja tokom prethodne godine, učinjene su i određene izmjene u Upravi Društva kao i u Nadzornom odboru u Bosni i Hercegovini.


Odobrenjem regulatora, Eldar Dudo imenovan je za novog direktora UNIQA osiguranja u Bosni i Hercegovini, čime je zamijenio Senadu Olević koja će, nakon više od 20 godina uspješnog upravljanja kompanijom, preuzeti funkciju u Nadzornom odboru UNIQA osiguranja u BiH.

 

uniqa-eldar-dudo-i-adel-bahtanovic


Adel Bahtanović, predsjednik Nadzornog odbora UNIQA Osiguranja u Bosni i Hercegovini i ujedno predsjednik SEE5 regije poželio je dobrodošlicu Dudo Eldaru i istakao svoje povjerenje u zajedničko uspješno poslovanje.


- Eldarovo dugogodišnje iskustvo, kao i odlično poznavanje kompanije i lokalnog tržišta će nesumnjivo doprinijeti daljnjem unaprijeđenju našeg poslovanja ne samo u Bosni i Hercegovini, već i u cijeloj SEE regiji. Uvjeren sam da će njegove liderske sposobnosti, stručnost i profesionalnost biti ključni u kontinuiranom razvoju naših zaposlenih, te pružanju vrhunske usluge našim klijentima i partnerima - poručio je Bahtanović.


Sa bogatim iskustvom na vodećim funkcijama u sektoru bankarstva i osiguranja, Eldar je odlično upoznat sa radom UNIQA Osiguranja, kao i kompletnog tržišta osiguranja. Preuzevši funkciju novog direktora, stečeno iskustvo će mu donijeti veliku prednost za dalji rast i razvoj UNIQA osiguranja na tržištu Bosne i Hercegovine te u očuvanju njene liderske pozicije u oblasti životnog osiguranja.


Također, Eldar će zauzeti i značajnu ulogu pri ostvarenju misije i vizije Društva koja se bazira na regionalnom razvoju sektora osiguranja i inovativnom pristupu uz fokus na kvalitet usluge koju UNIQA pruža svojim klijentima i poslovnim partnerima.

 

O UNIQA BIH

UNIQA Osiguranje u Bosni i Hercegovini je članica jednog od vodećih evropskih osiguravajućih koncerna - austrijske UNIQA grupe, koja ima 200-godišnju tradiciju poslovanja na 18 evropskih tržišta i ima 16 miliona klijenata. UNIQA posluje na teritoriji Bosne i Hercegovine preko 20 godina i među vodećim je kompanijama na tržištu. Prepoznata kao moderna kompanija koja ide u korak sa najnovijim trendovima, postavlja standarde u inovacijama i uslugama za korisnike, te je lider na tržištu životnog osiguranja.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!