Tajna dugovječne ljepote

Zašto Arapkinje u 60-im izgledaju kao djevojčice, dok naše žene u 30-im gube sjaj: Odgovor je u ovih 5 stvari

ŽENA iN07.02.23, 13:36h

Zašto Arapkinje u 60-im izgledaju kao djevojčice, dok naše žene u 30-im gube sjaj: Odgovor je u ovih 5 stvari
Arapkinje su poznate kao žene koje paze na svoj izgled, a postoji 5 načina na osnovu kojih to rade


Naučnici su sproveli istraživanje zahvaljujući kojem su saznali da arapske žene imaju najnjegovaniju kožu. Kako prenosi Kurir.rs zbog ovih 5 pravila one izgledaju mladoliko i u šestoj deceniji:


5. Guste obrve
Arapske dame imaju guste obrve koje njeguju specijalnim uljima. One će rijetko kada posegnuti za pincetom i njihove obrve su mahom prirodne čak i u poznim godinama.

 

4. Ajlajner
Arapkinje jedino što pokazuju svetu su njihove oči i one su često uokvirene crnim ajlajnerom koji dodatno ističe njihov mistični pogled.

 

3. Posjeta hamamu
Orjentalne kupke savršeno čiste kožu i uklanjaju toksine iz tijela. Kada se žena znoji, gornji i oštećeniji sloj kože se uklanja, što daje dodatni sjaj, elastičnost i glatkoću koži lica i tijela.

 

2. Njega zuba
Arapkinje uvijek imaju snježno bijele zube, a razlog leži u jakoj oralnoj higijeni. Mnogi smatraju da je pranje zuba došlo u Evropu iz arapskih zemalja. Oni se trude da higijenu zuba održe prirodnim sredstvima.

 

1. Kvalitetna kozmetika na bazi ulja
Arapkinje preferiraju prirodnu kozmetiku za njegu kože i kose. Da bi im kosa bila sjajna i duga one je mažu specijalnim uljima. Isto važi i za tijelo koje mažu i masiraju sa maslinovim uljem. Ulje tamjana, ružino i bademovo ulje smiruje kožu čineći je njegovanom i zdravom.

 

(DEPO PORTAL/jk)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook