KONTROVERZNI BIZNISMEN

Aca Bosanac hara Beogradom: Kupio Geneks kulu, hapšen zbog Velje Nevolje, a prate ga i 'neraščišćeni računi' iz Sarajeva

Biznis Klub06.02.23, 17:08h

Aca Bosanac hara Beogradom: Kupio Geneks kulu, hapšen zbog Velje Nevolje, a prate ga i 'neraščišćeni računi' iz Sarajeva
Kajmaković se na meti atentatora našao i 2002. godine, tačnije 11. avgusta u 5 ujutru u Budvi. U njegov „Mercedes CLK 230“ sa kruševačkim registracija bila je podmetnuta bomba velike razorne moći koja je postavljena zbog neraščišćenih računa u Sarajevu

 

 

 

Geneks kulu je danas, na javnom nadmetanju u Beogradu, za 2,4 milijarde dinara (oko 40 miliona KM), kupila firma Eureka bar d.o.o. Od sedam zainteresovanih kupaca, najviše novca je ponudila firma čiji je vlasnik Aleksandar Kajmaković - kontroverzni biznismen koji je vlasnik brojnih beogradskih ugostiteljskih objekata. Pored toga što se bavi ugostiteljstvom, Kajmaković je prije dvije godine bio uhapšen zbog saradnje sa Veljkom Belivukom, piše Nova.rs.


Kajmaković, poznatiji kao Aca Bosanac je vlasnik restorana „Temperament“ koji se nalazi u Beton hali, potom noćnog kluba „La Fayette“ u Karađorđevoj ulici, kluba „Casina“ na Terazijama: Takođe, u svom vlasništvu posjeduje i hotel „Casina“, zatim klub „Teatro“ u Sarajevskoj, te splav „Port“ kod Ušća.


Spisak se ovdje ne završava, s obzirom na to da je Kajmaković vlasnik i kafića „Caffe Theatre“ poznatiji pod nazivom „Kod konja“, potom kafića „Boutique“ i ekskluzivnih apartmana pod istim imenom, a u Skadarliji drži „Tri šešira“, „Dva goluba“ i „Zlatni bokal“.


Takođe, on posjeduje i vozni park, među automobilima koje ima su „maserati“, nekoliko džipova, među kojima je i „hummer“.


Aca Bosanac sa druge strane zakona


Ime Aleksandra Kajmakovića po prvi put odjeknulo je u javnosti 2017. godine. Tada je Željko Rutović izrešetao Predraga Rankovića Peconija u hotelu „Prag“. Povod za pucnjavu bila je kupovina restorana „Venecija“ u Zemunu. Za restoran su bili zaintresovani Peconi, Rutović i Joca Amsterdam. Peconi je htio da uzme Veneciju, a kupovina je trebalo da ide upravo preko Ace Bosanca.


Tačnije, Kajmakovićeva firma „Eureka bar“ je bila zakupac restorana od 2015. godine i renta je plaćana milion i po dinara mjesečno. Potom je Kajmaković htio da je kupi za Peconija. Rutoviću se to nije dopalo, te se obračunao u hotelu Prag.


Takođe, Kajmaković se na meti atentatora našao 2002. godine, tačnije 11. avgusta u 5 ujutru u Budvi. U njegov „Mercedes CLK 230“ sa kruševačkim registracija bila je podmetnuta bomba velike razorne moći koja je postavljena zbog neraščišćenih računa u Sarajevu.


Kako je Nova.rs svojevremeno pisala, Kajmaković je trebalo 2019. godine da postane i vlasnik Bezistana u samom centru Beograda, za šta mu je vladajuća SNS, odnosno Skupština grada, dala „zeleno svjetlo“. Time se i tadašnja gradska vlast dovodi u vezu sa ekipom koja je sarađivala sa Veljkom Belivukom, obzirom da su dozvolili da im gradski projekat finansira Peconijeva desna ruka.


Nova.rs podsjeća, Kajmaković je 2021. godine bio uhapšen zbog sumnje da je sarađivao sa Veljkom Belivukom. Kajmaković se tada sumnjičio da je prao pare za Belivuka i da je koristio „usluge“ njegovog obezbjeđenja, kao i to da je njegove firme vodio na svoje ime, ali za to nije optužen.


2,4 milijarde dinara za Geneks kulu


Inače, Geneks kula je danas, nakon dva neuspjela pokušaja, prodata na javnom nadmetanju po cijeni od 2,4 milijarde dinara.


Za kupovinu se nadmetalo sedam kupaca. Početna cijena je bila 843 miliona dinara. Kajmakovićeva firma dala je gotovo tri puta višu ponudu.


Za Kajmakovića je licitirao njegov zastupnik koji nakon što je sve bilo završeno nije htio da kaže u čije ime je učestvovao u nadmetanju.


Tu informaciju je kasnije saopštila Agencija za licenciranje stečajnih upravnika.


Inače, novi vlasnik Geneks kule, firma Eureka bar, u APR-u je registrovana za usluge pripremanja i posluživanja pića.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 27

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još