Davis Cup u Stockholmu

Poraz Džumhura: Prvi bh. teniser odigrao ispod mogućnosti, Šveđani na korak do trijumfa

Sport03.02.23, 21:04h

Poraz Džumhura: Prvi bh. teniser odigrao ispod mogućnosti, Šveđani na korak do trijumfa
Džumhur je odigrao ispod mogućnosti, posebno u prvom setu u kojem je osvojio samo jedan gem. U drugom je bio nešto bolji, ali je raspoloženom Ymeru bio dovoljan jedan brejk na početku seta za pobjedu kojom je svoju selekciju doveo na korak do trijumfa i plasmana među 16 najboljih selekcija svijeta

 

 


Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon prvog dana meča Davis Cupa protiv Švedske u Stockholmu gubi rezultatom 0:2.


Drugi poen domaćoj selekciji donio je Elias Ymer, koji je pobijedio prvog bh. tenisera Damira Džumhura sa 6:1, 6:4.


Džumhur je odigrao ispod mogućnosti, posebno u prvom setu u kojem je osvojio samo jedan gem. U drugom je bio nešto bolji, ali je raspoloženom Ymeru bio dovoljan jedan brejk na početku seta za pobjedu kojom je svoju selekciju doveo na korak do trijumfa i plasmana među 16 najboljih selekcija svijeta.


Prethodno je njegov brat Mikael savladao Mirzu Bašića sa 6:4, 7:5. Bh. teniser odigrao je veoma dobro protiv 60. igrača svijeta, ali je na kraju ipak morao priznati poraz. Bašić se u prvom setu držao do desetog gema, kada je Ymer napravio brejk i osvojio set. U drugom setu Šveđanin je poveo sa 3:0, ali se Bašić iznenađujuće vratio u meč, osvojio svoja tri servisa a potom i brejk te došao do izjednačenja 5:5. Ipak naredna dva gema Ymer je bio siguran i došao je do pobjede.


Drugi dan počinje susretom dublova u kojima će Mirza Bašić i Tomislav Brkić pokušati zadržati šanse BiH da ostane u meču. Potom su planirana dva singla, Džumhura protiv  Mikaela Ymera, a nakon toga i Bašića protiv Eliasa Ymera.


(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!