Senat UNSA

Kompletirana komisija koja će provjeriti diplomu Sebije Izetbegović

Hronika03.02.23, 11:10h

Kompletirana komisija koja će provjeriti diplomu Sebije Izetbegović
Komisiju će predvoditi Muhamed Ajanović, dekan Stomatološkog fakulteta u Sarajevu

 

 

Senat Univerziteta u Sarajevu kompletirao je novu komisiju koja će ispitati validnost diplome direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Sebije Izetbegović.

 

Komisiju će predvoditi Muhamed Ajanović, dekan Stomatološkog fakulteta u Sarajevu, a članovi su Kenan Filipović, generalni sekretar UNSA, Vesna Lazić, sekretarica Pravnog fakulteta te Berina Smajlović-Doljančić, šefica Službe za pravne poslove UNSA-e.

 

Kako je Avaz ranije objavio, komisija je dopunjena sa još dva imena, a to su Darko Tomašević iz Katoličkog bogoslovnog fakulteta ispred grupacije humanističkih nauka i Nusret Drešković sa PMF-a ispred biotehničkih nauka.

 

Kako je Ajanović ranije rekao, zadatak Komisije, shodno Odluci Senata, jeste da izvrši analizu prikupljene dokumentacije u predmetu provjere vjerodostojnosti isprava vezanih za postdiplomski studij prof.dr. Sebije Izetbegović na Univerzitetu u Sarajevu – Medicinskom fakultetu, te da prema rezultatima izvršene analize i utvrđenim činjenicama rektoru i Senatu Univerziteta predloži dalje postupanje u konkretnom slučaju.

 

Podsjećamo, Senat UNSA je u sjednici koja je održana u novembru zadužio Medicinski fakultet da formira komisiju koja će pregledati kompletnu dokumentaciju Izetbegović te da za 30 dana dostavi izvještaj Senatu.

 

Međutim, na posljednjoj sjednici Senata rektor Rifat Škrijelj je rekao da komisija nije dostavila izvještaj te da nedostaje i dokumentacije o studiranju Sebije Izetbegović. 

 

Škrijelj očekuje da do 18. februara dobiju zvanično izjašnjenje prof. Izetbegović.

 

- Ova procedura će biti vođena onako kako treba jedan univerzitet da je vodi - rekao je Škrijelj.


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 184

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još