Kamerni teatar 55

Danas komemoracija povodom smrti Saše Petrovića

Kultura03.02.23, 09:16h

Danas komemoracija povodom smrti Saše Petrovića
U galeriji Kamernog teatra 55 "Gabrijel" ujedno će biti otvorena knjiga žalosti kako bi se svi koji žele upisali za posljednji ispraćaj Petroviću

 

 

Komemoracija povodom smrti istaknutog bh. glumca Saše Petrovića, čije će vrsne uloge na teatarskoj sceni i filmskom platnu ostati upisane za sve buduće generacije, bit će održana danas u Kamernom teatru 55.

 

- U ovim vremenima, kada se mržnja ponovo budi, nestaju dobri ljudi. Sa Sašom je nestao još jedan osmijeh. Saša Petrović je bio spoj energije, razigranosti, duhovitosti i osjećanja. Kamerni teatar 55 je bio privilegovan što je imao takvog glumca u svom ansamblu - navode u Kamernom teatru 55 tim tužnim povodom.

 

Saša Petrović je igrao u predstvama "Krokodil Lacoste", "Kad bi naglas govorili", "Tri sestre" te u ostvarenjima "Hajde da se volimo", "Ovo malo duše", "Kuduz", "Ničija zemlja", "Lud, zbunjen, normalan", "Vratiće se rode", "Gori vatra" i "Nafaka".

 

Prvu glavnu filmsku ulogu je ostvario u filmu Srđana Vuletića "Teško je biti fin" za koju je dobio nagradu "Srce Sarajeva" za najboljeg glumca.

 

U galeriji Kamernog teatra 55 "Gabrijel" ujedno će biti otvorena knjiga žalosti kako bi se svi koji žele upisali za posljednji ispraćaj Petroviću.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!