mali kulinarski trikovi

Kako da vam palačinke uvijek budu savršene

Auto & Dom29.01.23, 14:34h

Kako da vam palačinke uvijek budu savršene
Nije baš sve toliko jednostavno, a mnogo puta se dogodi da smjesa za palačinke ne bude dobra i da one jednostavno ne uspiju

 

 

 


​Nije teško pripremiti palačinke, treba svega nekoliko sastojaka i malo vremena. Bar tako većina misli.


Ali nije baš sve toliko jednostavno, a mnogo puta se dogodi da smjesa za palačinke ne bude dobra i da one jednostavno ne uspiju.

 

Jedan od najčešćih problema jeste to što palačinke ne ispadnu prozračne i mekane. Ali, u čemu je onda stvar i kako umutiti idealno tijesto za palačinke?

 

Ono što je najvažnije jeste da vodite računa o količini i kvalitetu određenih sastojaka, kao što su jaja.

 

Oni koji su početnici u kuhanju, uglavnom misle da će smjesa, što više jaja u njoj bude bilo, biti bolja. To će zapravo samo pokvariti ukus, a palačinke će na kraju samo biti gumene.

 

Ukoliko stavite 3-4 jajeta na 500 ml mlijeka, to je previše, dok je jedno jaje premalo.

 

Zapamtite, na svakih 500 ml mlijeka, stavite dva jaja i to je idealna količina. Ovakav odnos će obezbjediti pripremu najljepših palačinki.

 

Pored toga, ukoliko želite mekane i ukusne palačinke, obavezno obratite pažnju na to koliko brašna dodajete u smjesu.

 

Na primjer, ako koristite dva jajeta i pola litre mlijeka, onda dodajte 300 grama brašna. Brašno obavezno prosijte, a bilo bi idealno da to uradite nekoliko puta, prenosi 24sedam.rs.

 

(DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!