U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA BIH

Lana Pudar i Nedžad Husić najbolji bh. sportisti u 2022. godini, Salihamidžić sportska ličnost decenije

Sport27.01.23, 20:55h

Lana Pudar i Nedžad Husić najbolji bh. sportisti u 2022. godini, Salihamidžić sportska ličnost decenije
Na tradicionalnoj manifestaciji, koja je ovaj put održana u Konjicu, dodijeljene su nagrade i sportistima i ekipama za ostvarene vrhunske rezultate u 2022., te specijalna priznanja za doprinos, popularizaciju i razvoj sporta u BiH

 

 


Taekwondoist Nedžad Husić proglašen je za najboljeg sportistu Bosne i Hercegovine u 2022. godini, a plivačica Lana Pudar za najbolju sportistkinju, u 78. izboru Sportskog saveza u BiH.


Za najuspješnije državnu selekciju izabrana je Ženska košarkaška reprezentacija BiH. Priznanja za najuspješnije klubove u muškoj konkurenciji dobili su Košarkaški klub Igokea i Klub dizača tegova Bosna, a u ženskoj konkurenciji Plesno sportski centar Virus iz Bihaća.


Najuspješniji trener je Haris Husić (taekwondo).


U kategoriji paraolimpijskih sportova nagradu za najboljeg sportistu osvojio je kapiten reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci Sabahudin Delalić, najbolji klub je OKI Fantomi, a trener godine Ifet Mahmutović (sjedeća odbojka).


Posebno priznanje za ostvareni vrhunski rezultat "Mediteranske Igre Oran 2022" dobili su Lana Pudar, Larisa Cerić, Toni Miletić, Anđela Samardžić, Nejra Sipović, Hamza Turulja i Rijad Džuho.


Na tradicionalnoj manifestaciji, koja je ovaj put održana u Konjicu, dodijeljene su nagrade i sportistima i ekipama za ostvarene vrhunske rezultate u 2022., te specijalna priznanja za doprinos, popularizaciju i razvoj sporta u BiH.


Košarkaš Džanan Musa proglašen je za ambasadora bh. sporta u 2022., dok sposebna priznanja "Mirza Delibašić" i "Ivica Osim" pripala Zinedinu Muliću, odnosno Edinu Džeki.


Posebno priznanje Sportska ličnost decenije dobio je Hasan Salihamidžić.


(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!