TA MOĆNA SPRAVICA

Vibratori su čudo za žensko zdravlje, toliko dobrobiti: Evo sedam razloga zašto ih je dobro koristiti...

DEPO PLUS27.01.23, 19:45h

Vibratori su čudo za žensko zdravlje, toliko dobrobiti: Evo sedam razloga zašto ih je dobro koristiti...
Korištenje vibratora omogućuje ženama da istraže svoje tijelo i pronađu ono što im je ugodno, a to znanje mogu prenijeti partneru kako bi se poboljšao partnerski seks

 

 

Istraživanje upotrebe vibratora kod žena otkrilo je da su korisni u poboljšanju opće dobrobiti, poboljšanju seksualnih funkcija i seksualnog zdravlja, jačanju mišića dna zdjelice, smanjenju inkontinencije, poboljšanju seksualnog zadovoljstva i smanjenju seksualne boli, piše Živim.hr.


U sklopu velike američke studije anketirano je 2056 žena u dobi od 18 do 60 godina te je otkriveno da je upotreba vibratora vrlo česta pojava. Svaka druga žena (53 posto) izjavila je da koristi vibrator, a partnerska upotreba vibratora bila je uobičajena u svim seksualnostima, uključujući heteroseksualne, homoseksualne i biseksualne žene. S obzirom na visoku uporabu vibratora istraživanja njihovih prednosti relativno su ograničena. Međutim, postoje neki zanimljivi nalazi.


Novija istraživanja potvrdila su da, primjerice, orgazam poboljšava kvalitetu sna te da bi korištenje vibratora moglo pomoći u postizanju orgazma i zamijeniti potrebu za farmaceutskim pripravcima za probleme sa spavanjem. Također, žene koje koriste vibratore tijekom seksualne aktivnosti sa svojim partnerima imaju višu stopu seksualnog zadovoljstva.


Korištenje vibratora omogućuje im da istraže svoje tijelo i pronađu ono što im je ugodno, a to znanje mogu prenijeti partneru kako bi se poboljšao partnerski seks. Uz to, korištenje vibratora stimulira mišiće dna zdjelice i potiče protok krvi u tom području, a nehotična kontrakcija tih mišića jača se tijekom orgazma, što dovodi do zdravijeg funkcioniranja dna zdjelice. Jedno je istraživanje pokazalo i da su žene koje su imale pozitivne stavove o upotrebi vibratora izvijestile o višim stopama uzbuđenja, vlaženja, orgazma i zadovoljstva u usporedbi sa ženama koje su negativno gledale na upotrebu vibratora.


Također, one koje koriste vibratore proaktivnije su u brizi za svoje seksualno zdravlje. Istraživanje koje je ispitivalo žensku upotrebu vibratora kao metodu liječenja vulvodinije (bol oko ulaza u vaginu) i dispareunije (bol tijekom odnosa) pokazalo je da je seks manje bolan kod 73 posto žena nakon redovite upotrebe vibratora tijekom pet mjeseci. Osim toga, 83 posto tih žena reklo je da je vibracijska terapija prihvatljiv tretman za seksualnu bol, a 88 posto bi preporučilo korištenje vibratora drugim ženama koje su iskusile seksualnu bol.

 

(Živim.hr/DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!