VIDEO I FOTO/ OTVARANJE KRAJEM GODINE

Mnogo prijavljenih za posao u novoj, modernoj bolnici u Sarajevu: Šta će se promijeniti u zdravstvenom sistemu?

Biznis Klub27.01.23, 15:08h

Dobijamo modernu bolnicu koja će postati integralni dio zdravstvenog sistema te će stvoriti preduslove za modernizaciju zdravstvenog sistema - kazao je Semir Efendić

 

 

 

Načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić i direktor projekta ASA Bolnice profesor Rasim Jusufović posjetili su juče gradilište prve privatne bolnice, čije se otvaranje očekuje 25. novembra.


Efendić je kazao da je izgradnja bolnice najveća investicija u oblasti zdravstva u BiH, budući da vrijedi više od 100 miliona KM.


- To je značajan iskorak za naš zdravstveni sistem i sretan sam da se dešava u našoj općini. Za nas je to važna investicija, prvenstveno za građevinski sektor, jer upošljava stotine građevinskih radnika. Također, dobijamo i modernu bolnicu koja će postati integralni dio zdravstvenog sistema te će stvoriti preduslove za modernizaciju zdravstvenog sistema - kazao je Efendić.


Dodao je da je objekt u potpunosti opremljen savremenim komunikacionim tehnologijama, koji će omogućiti lakšu komunikaciju između pacijenata, doktora i porodice.


Bolnica će, naglasio je, imati hitnu pomoć, porodilište te će pružati brojne usluge koje trebaju građanima.


- Ova bolnica će biti primjer kako se treba boriti za svakog pacijenta, dok se neki trude da pacijenti idu od njih - kazao je.   


Direktor projekta ASA bolnice profesor Rasim Jusufović istakao je da radovi teku prema planu te da trenutno rade na obradi podataka koje su dobili tokom raspisanog oglasa za upošljavanje radne snage.


- Pozitivno smo iznenađeni reakcijom i brojem prijavljenih - istakao je.


Poslije toga, dodao je, instalirat će medicinsku opremu te otvoriti bolnicu 25. novembra.

 

 

(FENA/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 16

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još