Nesvakidašnja sitaucija u susjedstvu

Pridružili se zabavi: Policajci došli na intervenciju zbog glasne muzike pa šmrkali kokain

Hronika25.01.23, 16:37h

Pridružili se zabavi: Policajci došli na intervenciju zbog glasne muzike pa šmrkali kokain
Ekipa u policijskim odorama je došla u taj stan. Došlo je njih troje. Međutim, ostali su tamo s njima i nastavili se družiti, ispričao je Sakoman

 

 

Psihijatar Slavko Sakoman gostovao je na N1 gdje je ispričao šokantne detalje jedne policijske intervencije koja se dogodila u Zagrebu, 31. decembra 2022. godine, na Staru godinu, kada su policajci koji su došli na intervenciju ostali s osobama koje su zatekli u stanu, izvadili i ponudili kokain te zajedno s prisutnima konzumirali drogu.


Ovaj stručnjak za liječenje ovisnosti za sporni je slučaj saznao od obitelji jednog od sudionika te večeri. Naime, majka liječenog ovisnika požalila mu se da je redovnim testiranjem sina otkrila da je njezin sin ponovno konzumirao drogu.


“Mama ga testira, provodi nadzor. Ona je potpuno propala zbog sina. Digla je kredit za vraćanje njegovih dugova…”, ispričao je poznati hrvatski psihijatar Slavko Sakoman.


Iz razgovora s majkom i sinom otkrio je da je sve započelo kada je neko od susjeda zvao policiju zbog preglasne glazbe.


“Ekipa u policijskim odorama je došla u taj stan. Došlo je njih troje. Međutim, ostali su tamo s njima i nastavili se družiti. Jedan policijski službenik, da pridonese zabavi, izvadio je kokain i ponudio društvo te i sam povukao”, rekao je Sakoman.


Dodao je da su od tri policijska službenika dva šmrkala kokain, a treći nije.


“Ta gotovo bizarna situacija oslikava nezgodno događanje unutar MUP-a. Bez dobre i kvalitetne policije nema mira, reda i sigurnosti. Policijski posao je izuzetno važan, treba dobru edukaciju”, kazao je Sakoman.


Iako su ovisnici skloni lažima, Sakoman je siguran da ovo nije izmišljena priča zbog načina na koji je došao do te informacije.


“To se 100 posto dogodilo. Ljudi u mene imaju povjerenja. Nije taj njezin sin balavac. Ima 30 godina i 10-ak godina se bori s tim. Ta informacija je tako mirno rečena, ali s tolikim očajem te žene nakon čega sam razgovarao i sa sinom koji je bio potpuno iskren. Rekao mi je čak da ovo mogu reći, što sam rekao, ali da ne spominjem neke detalje da ne bi na bilo koji način napravio bol ili štetu roditeljima tih mladih policajaca”, kazao je Sakoman.


Na pitanje je li među tim policijskim službenicima bio neko ko je obiteljski povezan s nekim od visokih državnih dužnosnika, Sakoman je odgovorio potvrdno.

 


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!