Upucan ispred zgrade

Dženaza Almiru Raščiću 27. januara, u Goraždu Dan žalosti

Hronika25.01.23, 13:22h

Dženaza Almiru Raščiću 27. januara, u Goraždu Dan žalosti
Na rasvjetljavanju slučaja ubistva koje je potreslo i uznemirilo sve građane Goražda intenzivno radi kantonalno tužilaštvo u saradnji sa drugim nadležnim organima kako bi pronašlo počinioce ovog zločina

 

 

Dženaza Almiru Raščiću, bivšem fudbaleru iz Goražda koji je nakon desetodnevne borbe za život preminuo u ponedjeljak na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), bit će klanjana u petak, 27. januara u 15 sati na gradskom mezarju Kolijevke. U isto vrijeme u Sinan-begovoj džamiji u Goraždu bit će proučen tevhid.

 

Porodica, prijatelji i građani Goražda od Raščića će se oprostiti i na komemoraciji koja će povodom njegove smrti biti organizovana u velikoj sali Centra za kulturu, a odlukom Vlade Bosanskopodirnjskog kantona i gradonačelnika Goražda Ernesta Imamovića 27. januar bit će proglašen Danom žalosti.

 

Tridesetdevetogodišnji Almir Rašćić preminuo je od posljedica povreda zadobijenih u napadu 13. januara kada je, u momentu dok se kretao prema automobilu na parkingu stambene zgrade gdje je živio, upucan u glavu.

 

Na rasvjetljavanju slučaja ubistva koje je potreslo i uznemirilo sve građane Goražda intenzivno radi kantonalno tužilaštvo u saradnji sa drugim nadležnim organima kako bi pronašlo počinioce ovog zločina.  

 

Almir Raščić je bivši nogometaš Željezničara, Goražda, Veleža, Olimpika i Azota.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!