karijerni diplomati s političkim iskustvom

Naša stranka podržava prijedloge kandidata za ambasadore člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića, posebno Arnauta

Front25.01.23, 11:51h

Naša stranka podržava prijedloge kandidata za ambasadore člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića, posebno Arnauta
Iz Naše stranke je saopćeno da prijedlozi člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića koji su se pojavili u javnosti ukazuju da se Bećirović rukovodio visokim i mjerljivim kriterijima, te da se radi o spoju karijernih diplomata i osoba s političkim iskustvom, po uzoru na dobre međunarodne demokratske prakse

 

 

 

Naša stranka u potpunosti podržava ustavno pravo i obavezu članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine da predlažu ambasadore te navodi da političke stranke ne trebaju direktno utjecati na taj proces.

 

Iz Naše stranke je saopćeno da prijedlozi člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića koji su se pojavili u javnosti ukazuju da se Bećirović rukovodio visokim i mjerljivim kriterijima, te da se radi o spoju karijernih diplomata i osoba s političkim iskustvom, po uzoru na dobre međunarodne demokratske prakse.

 

Naša stranka posebno podržava prijedlog da se za ambasadora imenuje Damir Arnaut.

 

- Arnaut je ambasadorsku funkciju već obnašao u Australiji, gdje je uspješno radio u interesu svih građana BiH. Njegovo iskustvo uključuje advokatsku karijeru u Washingtonu, te značajno djelovanje u sudskim i skupštinskim klupama. Uz diplomsko i postdiplomsko obrazovanje na prestižnom Berkeley Univerzitetu, Arnaut je sasvim sigurno kvalifikovan da na najbolji način zastupa građane, firme i institucije cijele BiH, saopćila je Naša stranka.

 

(DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 33

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još