FOTO/ projekat Udruženja 'Ruku na srce'

'Nijedno dijete bez paketića': Djeda Mraz, pokloni i vesela novogodišnja zabava izmamili 3600 dječijih osmijeha

Zabava24.12.22, 14:38h

Na realizaciji projekta u protekla tri mjeseca radilo je više od stotinu mladih ljudi, većinom studenata i srednjoškolaca

 

Udruženje „Ruku na srce“ danas je organiziranjem manifestacije „Nijedno dijete bez paketića“ započelo završnicu istoimenog projekta u okviru kojeg će novogodišnjim paketićima biti obradovano 3.600 mališana iz porodica slabijeg materijalnog stanja sa područja BiH.

 

Osim podjele paketića, djeca su imala priliku pogledati i novogodišnju predstavu „Djed Mraz u životinjskom carstvu“ koju su pripremili njihovi drugari uz pomoć bh. glumca Dine Sarije. Djeca su se nakon predstave mogla družiti sa omiljenim likovima iz bajki i Djed Mrazom, te se zabaviti uz kreativne radionice.

 

Na realizaciji projekta u protekla tri mjeseca radilo je više od stotinu mladih ljudi, većinom studenata i srednjoškolaca.

 

- Naši volonteri su predano radili na realizaciji našeg najvećeg projekta. Prikupljali su donacije, pakovali paketiće i pripremali kreativne radionice, a sve kako bi današnju podjelu učinili zabavnom i nezaboravnom za naše mališane. Biti dijelom ove zimske čarolije, koja za cilj ima obradovati najmlađe, zaista izaziva neopisiv osjećaj sreće, ljubavi i ponosa - kazala je predsjednica Udruženja “Ruku na Srce“ Hana Hodžić, saopćeno je iz navedenog Udruženja. 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!