slastica za prste polizati

Volite cheesecake? Onda ćete voljeti i takve kuglice! Najlakši recept za neodoljivi desert od samo četiri sastojka

Auto & Dom22.12.22, 15:44h

Volite cheesecake? Onda ćete voljeti i takve kuglice! Najlakši recept za neodoljivi desert od samo četiri sastojka
Postoje verzije i bez pečenja u pećnici koje se vrlo lako pripremaju i u vlastitom domu

 

 

 

Cheesecake ili torta od sira omiljen je desert brojnim damama diljem svijeta. Riječ je o vrlo fleksibilnoj slastici koja se slaže sa šumskim voćem, orašastim plodovima i čokoladom. Najbolje od svega?

 

Postoje verzije i bez pečenja u pećnici koje se vrlo lako pripremaju i u vlastitom domu - piše Zadovoljna.hr

 

Mi vam nudimo recept za najjednostavniji cheesecake u obliku kuglica, kod kojih je najteži zadatak čekanje da se stisnu u hladnjaku i budu spremne za konzumaciju.

 

Sastojci za cheesecake kuglice:


200 grama sirnog namaza
100 grama mljevenih keksa
25 grama šećera u prahu
bijela čokolada za preljev


Cheesecake kuglice - priprema: 


Izvadite sirni namaz iz hladnjaka oko pola sata prije pripreme da malo omekša.

 

Izmiksajte ga sa šećerom dok ne dobijete glatku jednoličnu smjesu.

 

Pomiješajte usitnjene kekse s kremom. Poslužiti se možete različitim vrstama – od čajnih kolutića do petit keksa, koje biste i inače koristili za pripremu cheesecakea.

 

Stavite smjesu u hladnjak na barem sat vremena da se stisne.

 

Podijelite ohlađenu smjesu na manje kuglice. Stavite ih u zamrzivač na pola sata do sat vremena.

 

Na pari ili u mikrovalnoj pećnici rastopite bijelu čokoladu pa je prelijte preko ohlađenih kuglica cheesecakea. Vratite kuglice u zamrzivač da se čokolada stisne do kraja, a potom ih stavite u kutiju i držite u hladnjaku.

 

Poslužite se kada vas uhvati želja za slatkim. 

 

(Zadovoljna, DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!