AKCIJA 'PAKET 2'

Droga stiže i putem brze pošte: Državljanin BiH i Nizozemske naručivao paketiće iz SAD-a...

Hronika07.12.22, 16:48h

Droga stiže i putem brze pošte: Državljanin BiH i Nizozemske naručivao paketiće iz SAD-a...
U sklopu operativne akcije, izvršen je pretres osoba, državljanina BiH i Nizozemske, inicijala A.R., kao i pretres stana, drugih prostorija i pokretnih stvari

 

 


Policijski službenici Središnjeg istražnog ureda Granične policije BiH realizirali su na području Brčko Distrikta, uz asistenciju policijskih službenika Postrojbe za podršku i kontrolu Terenskog ureda Sjeveroistok, operativnu akciju kodnog naziva Paket 2.


"U sklopu operativne akcije, izvršen je pretres osoba, državljanina BiH i Nizozemske, inicijala A.R., kao i pretres stana, drugih prostorija i pokretnih stvari čiji je vlasnik/korisnik predmetna osoba, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo 'Neovlašten promet opojnim drogama' iz članka 195. KZ BiH, na način da je putem brze pošte, u dva evidentirana događaja izvršio narudžbe za dvije pošiljke iz SAD-a, za čiji je sadržaj utvrđeno da svojim izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu", priopćila je u srijedu Granična policija BiH.


Predmetne radnje su poduzete pod nadzorom Tužiteljstva BiH, a u skladu s naredbama Suda BiH, dodaje se u priopćenju.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!