pronađeni živi

Drama u Hrvatskoj: Srušio se MIG, oba pilota se katapultirali

Hronika06.12.22, 17:07h

Drama u Hrvatskoj: Srušio se MIG, oba pilota se katapultirali
Oni su se iz aviona MiG-21 dvosjeda, koji se srušio tijekom planske obučne aktivnosti kod Slatine, uspješno katapultirali i prizemljili

 

 

 

Pronađena su živa oba pilota iz srušenog borbenog aviona dvosjeda MiG-a 21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

 

Tokom njegova pada piloti su se uspješno katapultirali i prizemljili, objavio je MORH danas popodne.


Piloti su u stabilnom stanju, izvan životne opasnosti i bit će prevezeni u bolnicu na ljekarski pregled. Oni su se iz aviona MiG-21 dvosjeda, koji se srušio tijekom planske obučne aktivnosti kod Slatine, uspješno katapultirali i prizemljili. Na mjesto nesreće radi potrage i spašavanja odmah su bila upućena dva helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Mi-171, pripadnici Pukovnije Vojne policije te bespilotne letjelice.

 

Angažirane su bile i operativne snage sistema civilne zaštite: Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite, vatrogasci, Hrvatska gorska služba spašavanja, a na teren su upućeni i policijski službenici i lovci. Potraga je bila uspješna i na kraju su pronađena oba pilota. MORH će pravovremeno izvijestiti javnost o detaljima.

 

(Raport, DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!