šta planira njemački investitor

Ne ide sve po planu, ali... Kompanija Lidl BH povećala je kapital na skoro 100 miliona KM- kad se može očekivati otvaranje?

Biznis Klub06.12.22, 16:42h

Ne ide sve po planu, ali... Kompanija Lidl BH povećala je kapital na skoro 100 miliona KM- kad se može očekivati otvaranje?
Rast kapitala ukazuje na ozbiljne namjere njemačkog investitora u BiH, uprkos činjenici da izgradnja objekata napreduje sporije nego što se očekivalo

 

 

 

Kompanija Lidl BH povećala je kapital na skoro 100 miliona KM, izvještava BiznisInfo.ba.


Prema najnovijem rješenju, kapital kompanije iznosi 98,8 miliona KM što je dvostruko više u odnosu na prethodno stanje. Sav kapital kompanije u BiH je u novcu.

 

Rast kapitala ukazuje na ozbiljne namjere njemačkog investitora u BiH, uprkos činjenici da izgradnja objekata napreduje sporije nego što se očekivalo.

 

Zasad se gradi samo jedan objekat, u Bijeljini. Već mjesecima se šuška da firma gradi distributivni centar na području opštine Kiseljak, ali nema zvanične potvrde te informacije.

 

Kako sada stvari stoje, otvaranje mreže objekata u BiH teško je očekivati prije 2024. godine.

 

Ranije je bio plan da se radnje otvore već ove godine.

 

(Biznisinfo, DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!