DILEME OKO KONKURSNE PROCEDURE

Iz VSTV stiglo pojašnjenje: Zašto je odbijena prijava Dubravka Čampare za poziciju predsjednika Suda BiH?

Hronika06.12.22, 14:48h

Iz VSTV stiglo pojašnjenje: Zašto je odbijena prijava Dubravka Čampare za poziciju predsjednika Suda BiH?
Povodom velikog broja upita novinara upućenih Visokom sudskom i tužilačkom vijeću Bosne i Hercegovine, iz VSTV pojašnjavaju sljedeće...

 

 


Povodom velikog broja upita novinara upućenih Visokom sudskom i tužilačkom vijeću Bosne i Hercegovine (VSTV BiH/Vijeće) u vezi konkursne procedure za izbor predsjednika Suda Bosne i Hercegovine (Sud BiH), želimo informisati javnost da su se dva kandidata prijavila za poziciju predsjednika Suda BiH: Debevec Ranko i Čampara Dubravko - navodi se u VSTV BiH te dalje pojašnjava:


Prijava Debevec Ranka je potpuna i verifikovana od strane nadležnog podvijeća za predlaganje kandidata za imenovanje na nivou Bosne i Hercegovine, dok je prijava Čampara Dubravka odbačena u smislu odredaba člana 23. stav 2. Zakona o VSTV-u BiH i člana 36. a u vezi sa odredbama člana 35. stav 8. Poslovnika VSTV-a BiH, o čemu je tužilac Čampara obaviješten.


Naime, navedenim odredbama propisano je da se za poziciju predsjednika suda može prijaviti samo kandidat koji je sudija tog suda, te shodno činjenici da Čampara Dubravko trenutno obavlja dužnost tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, njegova prijava je odbačena - stoji u saopćenju VSTV BiH.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 34

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još