delegat sdp-a

Čengić: Dok se ne konstituiše Dom naroda, ne znam kako će se formirati vlast... Moglo bi se pokazati da Schmidt nije govorio istinu...

Front03.12.22, 17:04h

Čengić: Dok se ne konstituiše Dom naroda, ne znam kako će se formirati vlast... Moglo bi se pokazati da Schmidt nije govorio istinu...
Dodaje kako u kampanji ljudima nije davao nikakva obećanja u vezi koalicija, jer je pretpostavljao kakvo vrijeme dolazi

 

 


Delegat SDP-a u Domu naroda FBiH Irfan Čengić oglasio se danas povodom izbora u ovaj dom te zahvalio na podršci kolegama iz SDP-a, NiP-a i NS.


- Kada sam se kandidovao za Skupštinu KS mnogo vas mi je pisalo da je šteta što odlazim sa federalnog nivoa, na ovaj način ostajem se baviti i kantonalnim i federalnim pitanjima gdje će mi ljudi ponovo biti u fokusu.  U oba doma Parlamenta FBiH i svim kantonalnim skupštinama sam parlamentarac SDP-a sa najvećim brojem glasova i svjestan sam tereta koji ta podrška građana nosi, ali prilikom izbora predsjednika i potpredsjednika FBiH ću provoditi odluke Glavnog odbora SDP BiH,  to nikada nije bilo upitno, napisao je Čengić.

 

Dodaje kako u kampanji ljudima nije davao nikakva obećanja u vezi koalicija, jer je pretpostavljao kakvo vrijeme dolazi.

 

- Zato sada ne strahujem od toga da sam jedno pričao u kampanji drugo poslije kampanje.  Kao što sam i ranije rekao, dok se ne konstituiše Dom naroda Parlamenta FBiH ne znam kako će se formirati vlast, jer se nažalost može pokazati da Schmidt nije govorio istinu da je deblokirao formiranje vlasti.  Posebno ne komentarišem proces uspostave Vijeća ministara BiH jer nemam nikakav utjecaj na taj proces, navodi Čengić i dodaje:

 

- Nisam imao kampanju za federalni nivo, tako da će moj fokus biti sve ono što sam radio prethodne 4 godine, posebno povećanje invalidnina koje je stalo u Domu naroda.  Fokus mi je program SDP-a i prioriteti za dobijanje kandidatskog statusa a nakon toga otvaranja pregovora.  Poseban akcent u svom djelovanju u Domu naroda ću staviti na prohodnost zakona, te da zakoni budu razmatrani u ustavnom roku, nakon što su usvojeni u Predstavničkom domu.  Za kraj želio bih razjasniti jednu stvar, u narednom periodu ću obavljati dvije dužnosti, ali suprotno natpisima pojedinih medija to ne proizvodi dodatne troškove jer delegati mogu biti plaćeni samo za jednu dužnost.


(Vijesti.ba, DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 21

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još