konaković smatra da je to nelegalno

Zaimović prekinuo konstituirajuću sjednicu Predstavničkog doma, poslanici SDA napustili salu

Front01.12.22, 16:38h

Zaimović prekinuo konstituirajuću sjednicu Predstavničkog doma, poslanici SDA napustili salu
Zaimović je rekao da sutra ističu rokovi za konstituisanje Doma naroda Parlamenta FBiH, te da Parlament još nije konstituisan kako bi mogli razmišljati o parlamentarnim većinama koje će činiti vlast

 

 

Predsjedavajući konstituirajuće sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Mirsad Zaimović (SDA) prekinuo je sjednicu i zakazao njen nastavak u ponedjeljak nakon čega su zastupnici iz SDA napustili sjednicu, dok su predstavnici ostalih stranaka ostali u sali.

 

Zaimović je rekao da sutra ističu rokovi za konstituisanje Doma naroda Parlamenta FBiH, te da Parlament još nije konstituisan kako bi mogli razmišljati o parlamentarnim većinama koje će činiti vlast.

 

- Mi jesmo ubjedljivo najveća stranka, pobjednička i zabrinjavajuće je da u rukovodstvo Zastupničkog doma nije predložen Bošnjak - kazao je Zaimović dodajući da kako treba sačekati i odluku Ustavnog suda BiH po apelaciji člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.

 

Poslanik Elmedin Konaković (NiP) ustvrdio je da je Zaimović nelegalno prekinuo sjednicu.

 

(Fena/rm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 35

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još