DEPO PULS

Objavljujemo rezultate ankete: Da li javnost podržava programsku koaliciju Osmorke sa HDZ-om BiH?

Front01.12.22, 11:58h

Objavljujemo rezultate ankete: Da li javnost podržava programsku koaliciju Osmorke sa HDZ-om BiH?
Ovo je trenutno prva tema političkog života u FBiH i BiH

 

 

U novom istraživanju DEPO Pulsa zanimalo nas je kako javnost ili, tačnije, čitaoci i pratitelji našeg portala gledaju na programsku koaliciju koju su stranke „Osmorke“ potpisale sa HDZ BiH. Ovo je trenutno prva tema političkog života u FBiH i BiH.

 

Sudeći po rezultatima naše ankete u kojoj je učestvovalo 4368 čitalaca i pratitelja DEPO Portala, „Osmorka“ ima većinsku podršku javnosti za ovaj delikatni politički potez. To govori i o nezadovoljstvu prema onima koji su posljednjih osam godina na vlasti na nivou Federacije (SDA i njihov koalicioni partner SBB). To nezadovoljstvo kod naših čitalaca postoji i prema trećem partneru u ovoj, po svemu neuspješnoj izvršnoj vlasti uz koju se vežu brojne afere, sudski procesi, promašeni potezi ili nerješavanje nagomilanih problema građana ovoga entiteta koji žive loše i gdje vlada opća društvena apatija zbog koje je hiljade mladih otišlo iz BiH na Zapad.

 

depo-puls

 

Zato, po rezultatima DEPO Pulsa, 55,9 posto onih koji su učestvovali podržava novu političku koaliciju u FBiH, a samim tim i u vlasti na državnom nivou.

 

Puno je manje onih (32,1 posto) koji misle da ova, kako najavljuju lideri 'Osmorke' i HDZ BiH, programska koalicija nije dobra i zbog toga je ne podržavaju.

 

Procentualno gledano, 12,1 posto je onih koji su se izjasnili da ih ova tema uopće ne zanima.

 

(DEPO Portal/ak)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 81

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još