VIDEO/ Zabava, provod, opuštanje

U Sarajevu predstavljena novogodišnja i zimska turistička ponuda Crne Gore... Bujrum, Bosanci i Hercegovci!

Biznis Klub30.11.22, 20:47h

U Sarajevu predstavljena novogodišnja i zimska turistička ponuda Crne Gore... Bujrum, Bosanci i Hercegovci!
Cijene na skijalištima uglavnom su iste kao i prošle godine, a što se tiče ostalih cijena one su kao i u svim državama u okruženju - poručuju iz Crne Gore

 

 


Lokalne turističke organizacije i Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i ove zime su kreirale bogatu i raznovrsnu turističku ponudu s posebnim akcentom na novogodišnji program.


Zabava, provod, odmor i opuštanje uz raznovrstan višednevni novogodišnji program na gradskim trgovima i u hotelima, samo su djelić bogate i raznovrstne ponude bisera crnogorskog primorja, koji su predstavnici turističkih organizacija Budve, Kotora, Tivta, Herceg Novog i Ulcinja prezentirali danas u Sarajevu.


Savjetnik direktorice Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Amel Dedeić kazao je da su se ove godine potrudili i zajedno, kao turistička destinacija, pripremili kvalitetnu turističku ponudu s fokusom na skijališta Crne Gore.


- Nadamo se dobroj posjećenosti skijalištima od strane turista iz BiH. Nadamo se da su cijene primamljive i konkurentne u odnosu na region. Inflacija je učinila svoje ali mislim da mi dalje imamo šta ponuditi za ono što će turisti platiti. Iza nas su teške godine zbog kovid situacije u svijetu, pa i kod nas. Ove godine ulazimo relaksirano i nadamo se dobroj posjećenosti, prvenstveno na skijalištima u Kolašinu, na Žabljaku, na Turjaku u Rožajama -  kazao je Dedeić.


Tijana Kotarac iz Turističke organizacije Opštine Budva kazala je da su danas predstavili novogodišnju i zimsku turističku ponudu na skijalištima Crne Gore.


- Održavamo divne kontakte s Bosnom i Hercegovinom i Sarajevom, želimo da se svake godine pojavljujemo ne samo za novogodišnje praznike već uopšte za sve događaje koje imamo, da građane BiH pozovemo da budu naši dragi gosti. Ono što se sada posebno ističe je da se u svim crnogorskim primorskim gradovima organizuju novogodišnji dočeci na trgovima. Nakon Nove godine očekujemo da gosti posjete i neko od naših skijališta, uz pristupačne cijene, kako bi uživali na snijegu – kazala je Kotarac.


Navela je da su cijene na skijalištima uglavnom iste kao i prošle godine, a što se tiče ostalih cijena one su kao i u svim državama u okruženju.


- Inflacija je učinila svoje, ali je to prilično konkurentno u odnosu na region, i Budva i svi ostali primorski gradovi su zadržali jedan dobar opseg cijena. Mnogo muzičkih zvijeda iz BiH će se pojaviti ne samo u Budvi već i drugim primorskim gradovima, što se nadamo da će privući građane BiH. Velike akcije su u svim hotelima duž crnogorskog primorja. Imena Gibonija, koji će goste uvesti u Novu godinu u Budvi, ili Dine Merlina koji će nastupiti 1. januara su dovoljna da u Budvu i ove godine stigne oko 50.000 posjetilaca tokom novogodišnjih praznika – kazala je Kotarac.

 


(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!