POSTOJE ZNAKOVI

Velika promjena na bojnom polju: Ruske snage mogle bi napustiti okupiranu nuklearnu elektranu Zaporožje

Front27.11.22, 19:45h

Velika promjena na bojnom polju: Ruske snage mogle bi napustiti okupiranu nuklearnu elektranu Zaporožje
Takav potez bio bi velika promjena na bojnom polju u djelimično okupiranoj jugoistočnoj regiji Zaporožje gdje se linija borbi gotovo nije pomjerila mjesecima

 


Čelnik ukrajinske državne kompanije za nuklearnu energiju Energoatom izjavio je u nedjelju da postoje znakovi da se ruske snage možda spremaju napustiti ogromnu nuklearnu elektranu Zaporožje koju su zauzele u martu ubrzo nakon invazije.


Takav potez bio bi velika promjena na bojnom polju u djelimično okupiranoj jugoistočnoj regiji Zaporožje gdje se linija borbi gotovo nije pomjerila mjesecima. Konstantna granatiranja oko elektrane potaknula su strahove od nuklearne katastrofe, javlja AFP.
 

- Posljednjih sedmica zapravo primamo informacije da su se pojavili znakovi da se oni možda spremaju napustiti elektranu - rekao je Petro Kotin, čelnik Energoatoma, na nacionalnoj televiziji.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još