SVE UZBUDLJIVIJE NA SP U KATARU

Novo iznenađenje u grupi E: Kostarika pobijedila favorizirani Japan (1:0)

Sport27.11.22, 13:00h

Novo iznenađenje u grupi E: Kostarika pobijedila favorizirani Japan (1:0)
Gol odluke postigao je Fuller u 81. minuti susreta. Japan je u drugom dijelu imao više od igre, stvorili su i veliki broj opasnih situacija, ali su na kraju kažnjeni

 

 

Nakon što se u prvoj utakmici desilo ono što niko nije mogao ni zamisliti, da Japan savlada Njemačku, u okviru drugog kola grupe E novo iznenađenje - reprezentacija Kostarike je savladala Japan. Minimalna, ali iznimno vrijedna pobjeda od 1:0.


Japan je pred ovaj meč slovio za favorita i sa novom pobjedom bi osigurali nokaut fazu, ali Kostarika se nije predala i danas je slavila iznenađujuću pobjedu.


Gol odluke postigao je Fuller u 81. minuti susreta. Japan je u drugom dijelu imao više od igre, stvorili su i veliki broj opasnih situacija, ali su na kraju kažnjeni.


Tako je ovom pobjedom Kostarika dodatno zakomplikovala situaciju u grupi. Nakon dva kola, Japan i Kostarika imaju po tri boda, isto toliko ima i Španija, ali iz samo jednog meča. Nevrerovatno zvuči da je Njemačka bez bodova.

 

Večerašnji susret drugog kola Španija – Njemačka igra se od 20:00 sati.


Nakon toga, Japanu još ostaje susret sa Španijom, a Kostarika će na megdan Njemačkoj.


Danas nas očekuju još dueli Belgije i Maroka (14:00 sati), Hrvatske i Kanade (17:00) i Španije i Njemačke (20:00).

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!