Kolekcionari ne štede novaca

Provjerite svoje police, jedan tip figura iz Kinder jaja vrijedi pravo bogatstvo

Lifestyle13.11.22, 15:18h

Provjerite svoje police, jedan tip figura iz Kinder jaja vrijedi pravo bogatstvo
Patuljak s visokom vrijednošću je Ferdi Fallobst. Ako je od tamnog osnovnog materijala, vrijedi između 2.000 i 3.500 eura

 

 

Odavno su izložena na blagajnama supermarketa i svako ih dijete želi. Naravno, radi se o Kinder jajima. Svi koji su uspjeli uvjeriti roditelje da ih kupe mogli su se veseliti spoju čokolade i zabave. A mnogi danas mogu biti dvostruko sretniji jer neke od figurica iz prošlosti zaista vrijede mnogo novca, piše Fenix magazin.

 

Prije svega se misli na figure Štrumpfova. Ako ste dovoljno sretni da u svojoj staroj kolekciji imate Štrumpfa noćnog čuvara, Štrumpfa s frulom ili Štrumpfa sa zrcalom, možete očekivati i nekoliko hiljada eura. Na Ebayu noćni čuvar Štrumpf ima cijenu do čak 12.000 eura.

 

Ali, budite oprezni, kolekcionari prave velike razlike i iznimno su detaljni. Priželjkivani Štrumpf ima veliku vrijednost samo ako je korišten uložak od plave tvrde plastike, s naslikanim šeširom i hlačama, piše Fenix magazin.



Štrumpf sa zrcalom mogao bi svojem vlasniku donijeti između 4.800 i 6.000 eura zarade – pod jednim uvjetom: ogledalo mora biti obojeno u srebrnu, umjesto u bijelu boju. Štrumpf na štulama vrijedi oko 900 eura.

 

Patuljak s visokom vrijednošću je Ferdi Fallobst. Ako je od tamnog osnovnog materijala, vrijedi između 2.000 i 3.500 eura. Figurice Asterixa i Obelixa također donose novac, prodaju se za od 100 do 180 eura.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još